زباله‌گردی کودکان گرسنه و برهنه و بیمار به روش عهد حجر

شهرداری تهران از کودکان برای تفکیک زباله استفاده می‌کند؛ کودکانی گرسنه و برهنه و بیمار. روشی که نشاندهنده‌ی عریان‌ترین اشکال استثمار است.
ایلنا به واسطه‌ی توصیه‌ی برخی «هنرمندان» به «شهردار جدید تهران» به گوشه‌ای کوچک از واقعیتی هولناک که در این شهر در جریان است می‌پردازد.

تکرار یک فیلم

بهرام دبیری، «نقاش»، به ترسیم مشاهدات خود از تهران در کلماتش می‌پردازد، تصویری که بیش از آنکه یک نقاشی باشد، نشان دهنده‌ی یک فیلم است که روزانه در این شهر تکرار می‌شود. صحنه‌هایی که برای ساکنان تهران هر روز قابل رویت است. هرچند سایر شهرهای ایران نیز وضعیتی مشابه دارند.

۱۲۰ هزار کودک زباله‌گرد

چندی پیش ایلنا گزارش کرد که «بیش از ۱۲۰ هزار کودک در ایران به زباله‌گردی مشغولند و اغلب این کودکان در خدمت مراکز بازیافت زباله هستند که پیمانکاران شهرداری آن را اداره می‌کنند.» «شهرداری برای جمع‌آوری زباله و تفکیک پسماندها در شهر، مجوزهایی را به پیمانکاران خود داده است و پیمانکاران شهرداری، با توجه به درآمد‌های ماهیانه هنگفت با به خدمت گرفتن کودکان، عملاً بدترین اشکال کار کودک را که زباله‌گردی یکی از این اشکال است، درباره این بخش آسیب‌پذیر در جامعه اجرا می‌کنند.»
ایلنا در ادامه افزود: «میانگین سنی کودکان زباله‌گرد ۱۲ سال بوده و براساس تحقیقات ۴۱ درصد آن ها بیسواد و ۳۷ درصد به خاطر کار ترک تحصیل کرده‌اند؛ این درحالیست که بیش از ۵۰ درصد آنها در مراکز جمع آوری زباله زندگی می کنند.» [سود هنگفت کار کودکان و ۱۲۰ هزار کودک زباله گرد]

چشم‌انداز رنج‌آور

بهرام دبیری در توصیف آنچه در تهران می‌بیند، می‌گوید: «چیزی که در این سال‌ها، چشم‌انداز مرا به شدت آلوده و رنج‌آور کرده، بچه‌های گرسنه، پابرهنه، بیمار و سوءتغذیه‌ای است که سطل‌های آشغال‌ را جدا می‌کنند». کودکانی که به گفته‌ی دبیری «از ۶ صبح تا ۱۰ شب زباله تفکیک می‌کنند»؛ بچه‌هایی که گرسنه، برهنه و بیمار هستند. او تصریح می‌کند که «عهد حجر هم زباله را این‌طوری جمع نمی‌کردند.»
دبیری در ادامه تایید می‌کند که در راس «شهرداری تهران» افرادی قرار داشته‌اند که درستکار نبوده، باندبازی می‌کردند، زمین‌های ملت را مورد سوء استفاده قرار داده و آسمان شهر را می‌فروختند. [ایلنا ۱۹ شهریور ۹۶]

در همین زمینه:

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰