آمارسازی در صادرات و از دست دادن بازار عراق

جمهوری اسلامی! برای بالا بردن آمار صادراتش، به جعل قیمت‌ها رو می‌آورد، این در حالی است که مناطقی مانند عراق نیز که از اشغال پنهان خلافت اسلامی! رنج می‌برند، اقبالی به رابطه اقتصادی با آن ندارند.



کاهش صادرات

بعد از آنکه دولت روحانی با اعلام رشد دو رقمی اقتصاد در سال ۹۵، کوشید تا نشاندهنده‌ی معجزه‌! در اقتصاد ایران باشد، بلافاصله با آمارهایی از جناح رقیب مواجه شد که این قدرتنمایی را به چالش می‌کشید، هرچند در عالم واقع و تا آنجایی که به زندگی روزانه مردم باز می‌گشت، کسی توهمی بر سر چنین آمارسازی نداشت. با این وجود گمرک اعلام کرد که در ۴ماهه‌ی نخست سال ۹۶، حدود ۱۰ درصد از صادرات غیر نفتی کاسته شده است.

رقم سازی

هرچند همین آمار و مشابه آن نیز محل چالش‌های جدی قرار دارد. زیرا بسیاری از صادرکنندگان بر این باورند که «در گمرک برای آنکه آمار صادرات کالا را بالا نشان بدهند، ارزش کالاهای صادراتی را چند برابر می‌کنند؛ این در حالی است که برای واردات کالا کم‌اظهاری وجود دارد.»


اعداد دروغ

روزنامه شهروند در همین رابطه به یک نمونه اشاره می‌کند: « در حالی بهترین نمونه ماهی صادراتی ما در بازار عراق ۶‌ هزار تومان (کمتر از ٢ دلار) به فروش می‌رسد که ارزش گمرکی این محصول ٥ دلار اعلام شده یا ماهی ٣‌هزار تومانی (کمتر از یک دلار ) گمرک ارزشش را ٣ دلار اعلام کرده است.» نتیجه این کار باعث می‌شود تا بر روی کاغذ ارزش صادرات افزایش پیدا کند، همچنین باعث می‌شود تا صادرکنندگان «مالیات سنگین‌تری بپردازند».


فروپاشی

آمارسازی در زمینه صادرات تنها گوشه‌ای از واقعیت سهمگین اقتصادی کشور است. همانگونه که در ماه‌های اخیر گزارش‌های مستندی از جانب مقامات حکومتی درباره فروپاشی اقتصاد کشور، با انگیزه‌های سیاسی، ارائه شده است، می‌توان به آمارسازی درباره افزایش صادرات نیز نگاه کرد.


از دست دادن تدریجی بازار عراق

واقعیت آن است که خلافت اسلامی! بازارهای منطقه‌ای را که با اتکا به اشغالگری به دست آورده بود نیز به تدریج از دست می‌دهد. در حالیکه عراق بعد از اشغال خارجی و تغییر نظام سابق آن به محل اشغال پنهان جمهوری اسلامی! تبدیل شده بود، و به تبع آن زمینه اشغال اقتصادی آن نیز برای نظام مقدس! فراهم گردیده بود، اما به دلیل ساختار مادون سرمایه‌داری، نتوانست از فرصتی که توسط «شیطان بزرگ» برایش فراهم شده بود، بهره ببرد و در نتیجه به تدریج شرایط علیه نظام مقدس! می‌شود. در همین رابطه شهروند می‌نویسد: « نبود دیپلماسی قوی در بازار» عراق موجب از دست رفتن آن برای تجار نظام شده است؛ « ایران رفته رفته بازار خود را از دست داده و میدان را به رقبای دیگر خود واگذار » کرد و «به جای اینکه شریک اول باشد به شریک دوم و بعد به شریک سوم این کشور تبدیل شد.»


بانک‌های عراق

تحریم‌های پیدا و پنهان علیه نظام به عراق نیز سرایت کرده است. در همین رابطه «معاون وزیر صنعت» گفت: «بانک‌های عراقی تحت فشار بانک‌های آمریکایی روابط خوبی با ایران ندارند و بیشتر فعالیت‌های ما در این کشور از طریق بانک‌های خودمان صورت می‌گیرد.» [شهروند ۳ مهر]
به روشنی می‌توان ملاحظه کرد که جمهوری اسلامی! در دامنه‌ای از شکست‌ها و محدودیت‌های اقتصادی قرار دارد. در نتیجه بیش از هر زمان دیگری نیازمند آمارسازی است.


در همین زمینه:


نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰