تلگرام، سوژه نزاع دو جناح خلافت اسلامی!

در حالیکه زمزمه‌هایی از جانب جناح خامنه‌ای شنیده می‌شود که تلگرام باید فیلتر شود، در جناح روحانی صدای مخالفت با آن به گوش می‌رسد. چرا؟

«دادستان کل کشور»

۱۶ مهر «دادستان کل کشور» با اشاره به یک کانال «ضد انقلابی» گفت که این کانال «از بستر تلگرام استفاده می‌کند و به زودی تکلیف تلگرام را روشن می‌کنیم».
روز ۱۷ مهر نیز «معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی» گفت: «هرچه استفاده مردم از فضای مجازی بیشتر بشود، افرادی هم که سوءاستفاده می‌کنند، بیشتر می‌شوند و به تناسب استفاده بیشتری که شده، کسانی که سوءاستفاده می‌کنند، بیشتر شده و آمار جرایم بیشتر شده است.»


نامه به وزیر!

«قاضی» عبدالصمد خرم آبادی درباره نحوه‌ی نظارت گفت که بر سرورها «از نظر فنی» «نظارتی نداریم اما «از نظر مهندسی اجتماعی نظارت خوبی داریم.» او سپس خطاب به بخشی که در کنترل جناح روحانی است گفت که «از مجموعه‌های دست اندرکار می‌خواهیم که زمینه مدیریت فنی را ایجاد کنند، زیرا نداشتن مدیریت فنی هزینه کار ما را بالا می‌برد.» و در ادامه اشاره کرد که نامه‌هایی برای وزیر ارتباطات ارسال شده است و از او خواسته شده است «تا زمینه مدیریت» «قوه قضاییه» «بر فضای مجازی، خصوصا تلگرام را فراهم کند، اما عملا تغییر جدیدی اتفاق نیفتاده است.»


وعده 

«قاضی» عبدالصمد خرم آبادی وعده داد که «به زودی از فعالیت شبکه‌های اجتماعی که نتوانند بر اساس معیارها و ضوابطی که شورای عالی فضای مجازی تعیین کرده است عمل کنند، جلوگیری می‌شود.»

آذری جهرمی

در نقطه‌ی مقابل، «وزیر ارتباطات» روحانی مواضع دیگری اتخاذ کرد. آذری جهرمی گفت: «این مساله که یک کانال ضدانقلاب بیاید و در فضای مجازی حرف‌های ناروا بزند، قطعا باید پیگیری شود، اما اگر بخواهیم به این دلیل تلگرام را فیلتر کنیم و مردم را ناراضی کنیم، حرف غلطی است.» هرچند او از یاد نمی‌برد که تصریح کند: «ما با کانال‌های ضدانقلاب مخالفیم و آنها را پیگیری کرده و به آنها اجازه فعالیت نمی‌دهیم. همه مسئولان نظام در این موضوع همسو هستیم، اما اگر عده‌ای بخواهند با این نگاه فضای سیاسی را محدود کنند و با این عناوین دسترسی مردم را ببندند، ما موافق نیستیم.» 

۳۰ میلیون کاربر

«تسنیم» در ۲۰ آذر ۹۵ نوشت: «بالغ بر ۳۰میلیون ایرانی در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی، فعالیت دارند.» و «سهم شبکه‌های اجتماعی بومی در جذب مخاطبان ایرانی ناچیز است.» این در حالی است که براساس آمار «مرکز ملی فضای مجازی» در شبکه اجتماعی تلگرام، بالغ بر صد‌ هزار کانال به وسیله ایرانی‌ها ایجاد شده است و طی یک شبانه‌روز، بیش از یک‌‌میلیون ‌و ۲۰۰هزار مطلب در فضای کانال تلگرام تولید می‌شود. [عرصه های جدید آزادی]


محمدجعفر منتظری

سال گذشته محمدجعفر منتظری، دادستان! کل کشور گفت که قوه قضاییه هر هفته «بین ۱۶ تا ۲۰ هزار کانال» در شبکه پیام‌رسان تلگرام را «فیلتر» می‌کند. به گفته او اما «این تعداد کافی نیست» و برای «کنترل بیشتر» کانال‌های تلگرام «باید شبکه ملی به‌وجود آید.» [فضای مجازی و واقعیتی که به حکومتگران تحمیل می شود]

دفاع!

آیا دفاع آذری جهرمی یا جناح روحانی از عدم فیلترینگ تلگرام، دفاع از آزادی‌ست؟! آذری جهرمی در ۲۱ مرداد ۹۶ در جلسه «کمیسیون اجتماعی مجلس» گفت که «مسئولیت شنود را نداشتم بلکه مسئول زیرساخت های فنی ساخت تجهیزات صنایع این موضوع را بر عهده داشتم و این را افتخار می دانم»
هرچند او منکر نقش خود در شنود شد اما اتهاماتی که متوجه او شده است بسا فراتر از شنود کردن است. افراد متعددی شهادت می‌دهند که در سال ۸۸ یعنی در زمان اعتراضات گسترده و ادامه‌دار خیابانی، آذری جهرمی در نقش بازجو و بازرس منازل آنها ایفای نقش می‌کرده است. در آن سال بسیاری از افراد مفقود یا در زیر شکنجه کشته شدند. نمونه زندان کهریزک یادآور آن سال‌هاست. [آذری جهرمی و گریز از نقش جلاد]

چرا؟

حال آذری جهرمی مدافع فیلتر نکردن تلگرام می‌شود!، چرا؟ او می‌گوید: «مردم را» نباید «ناراضی کنیم». آذری جهرمی تجربه‌ی سال ۸۸ را در «وزارت اطلاعات» پشت سر گذاشت و می‌داند زمانی که مردم ناراضی به خیابان‌ها می‌آیند، نظام مقدس! با چه دشواری‌هایی مواجه خواهد شد، پس طبیعی‌ست که او با سابقه شنود در «وزارت اطلاعات»، اکنون نیز طرفدار آن است که بدون آنکه این موضوعات رسانه‌ای بشود، در پشت پرده نظارت! صورت بگیرد، تا مبادا افکار عمومی برانگیخته شود. او می‌داند که نظام در تعادلی شکننده با جامعه به سر می‌برد و بستن شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص تلگرام با دهها میلیون کاربر ایرانی چه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی می‌تواند برای نظام به همراه بیاورد به‌خصوص که این روزها قانون تحریم‌های آمریکا [قانون تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی! چیست؟] نیز بر روی میز قرار دارد و یکی از محورهای آن نقض حقوق بشر در ایران است.

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰