سوختگی جسم و فروپاشی زندگی در خلافت اسلامی!

اگر در ایران کسی دچار سوختگی شود، یا ناتوان از درمان است و به ناچار باید به سمت مرگ حرکت کند یا اگر وارد روند درمان شود، هزینه‌های آن، زندگی اقتصادی او را نابود می‌کند.


زندگی در خلافت اسلامی!

زندگی در خلافت اسلامی! دردناک است و زنده بودن در زیر ابرچالش‌هایی است که زندگی همه را متأثر کرده است؛ «مسائل مربوط به بیکاری، مشکلات نظام بانکی، بودجه، صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط زیست.» [ابرچالش‌های اقتصادی خلافت اسلامی!]
حال اگر کسی دچار مشکلات دیگری نیز بشود، شاید شرایط برای او غیرقابل تحمل شود.

۱۸۰ هزار نفر

سالیانه ۱۸۰ هزار نفر در ایران دچار سوختگی می‌شوند که از این میان ۳۰ هزار نفر در بیمارستان‌های سوختگی بستری می‌شوند و مابقی از این امکان برخوردار نیستند. در این میان ۳۰۰۰ نفر نیز فوت می‌کنند.


گدایان مطهری

محمدجواد فاطمی، «رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته» می‌گوید: «بسیاری از گداهایی که در محدوده میدان ونک تهران گدایی می‌کنند، بیماران سوخته بیمارستان مطهری هستند؛ چون به این بیمارستان نزدیک است.»
این افراد توانایی پرداخت هزینه‌های درمان خود را ندارند یا  به تعبیر فاطمی: «در شهر خود نمی‌توانند عمل‌های جراحی پلاستیک پیچیده و حرفه‌ای داشته باشند.» در نتیجه به گدایی رو می‌آورند زیرا عموما شغل خود را نیز از دست داده‌اند.


۵۰ میلیون

برای درمان هر یک درصد سوختگی، باید پنج میلیون تومان هزینه کرد. به طور معمول بیماری در بیمارستان سوختگی بستری می‌شود که حداقل ۱۰ درصد سوختگی داشته باشد؛ بنابراین بیمارانی که بستری می‌شوند حداقل ۵۰ میلیون تومان می‌بایست هزینه کنند. حتی اگر بیمارستان بیمه‌ی بیمار را بپذیرد، بیمار می‌باید ۱۰ درصد هزینه را بپردازد یعنی ۵ میلیون تومان. در هر صورت می‌توان تصور کرد که زندگی اقتصادی بیمار اگر نابود نشود، لااقل دچار تلاطم جدی می‌شود.


حداقل حقوق کارگران

حداقل حقوق کارگران برای سال ۹۶، نهصد و ۳۰ هزار تومان اعلام شد که معادل یک سوم خط فقر در سال ۹۵ است. [پولم را بده! حداقل دستمزد سال۹۶!] در حالیکه همین حقوق نیز برای ماه‌ها به بسیاری از کارگران پرداخت نمی‌شود. [به‌عنوان نمونه: اعتراض کارگران در اراک؛ ایستادن زیر سرکوب]  بازنشستگان نیز در تظاهرات ۳۱ مرداد شعار می‌دادند: «خط فقر چهار میلیون، حقوق ما یه میلیون» [تظاهرات بازنشستگان، ۳۱ مرداد؛ «کارگر، دانشجو، معلم، اتحاد اتحاد»]


۳۰۰ میلیون

فاطمی گفت: «در مواردی هزینه بیمارستان به ۳۰۰ میلیون تومان هم رسیده و بیمار شغل خود را هم از دست داده است. همه این موارد باعث می‌شود آنها فقر اقتصادی شدیدی پیدا کنند؛ در نتیجه درمان را ادامه نمی‌دهند.»


اسیدپاشی

«رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته» به واقعیتی دیگر نیز اشاره می‌کند؛ او تصریح می‌کند که آمار اسید پاشی در ایران «کم نیست»، او بدون آنکه عددی در این رابطه اعلام کند، می‌افزاید: «بیشتر موارد اسیدپاشی در ایران به دلیل انتقام به خصوص انتقام‌های عشقی و زناشویی است». البته او کاملا هوشیار است که اشاره‌ای به اسیدپاشی با انگیزه «امربه معروف و نهی از منکر»! نکند، زیرا در این صورت پای جناح‌های حکومتی به میان کشیده می‌شود. مانند اسیدپاشی‌های اصفهان که با حمایت «امام جمعه» و به دست «حزب‌اللهی‌ها» صورت گرفت و بعد از سه سال نیروی انتظامی اعلام کرد که مجرم یافت نشده است زیرا در مکان‌هایی اسیدپاشی می‌کرده که از دوربین خبری نبوده است! [پرونده‌ی اسیدپاشی اصفهان در محاق جانیان]


هشت برابر متوسط جهانی

فاطمی به ارائه آمار سوختگی در ایران و فقدان امکانات لازم می‌پردازد و اعلام می‌کند که «در ایران تقریبا هشت برابر متوسط جهانی سوختگی داریم. قرار بود تا انتهای سال ۱۳۹۴، ۲۴۰۰ تخت سوختگی داشته باشیم، اما الان حدود ۱۴۰۰ تخت داریم و هنوز استاندارد سال ۹۴ را هم نداریم. قرار بود ۴۵۰ تخت آی سی یو تا انتهای سال ۹۴ داشته باشیم و امروز حدود ۱۵۰ تخت آی سی یو سوختگی داریم.» او می‌افزاید: «نباید اتاق شش تخته سوختگی داشته باشیم، ولی در همین تهران چنین اتاق‌هایی را داریم.» و البته «تمام بیمارستان‌های سوختگی امکان استفاده از پانسمان‌های جدید را ندارند.» و غم‌انگیزتر آنکه استان‌های ایلام و لرستان فاقد بیمارستان سوختگی است، در نتیجه تا زمانیکه بیماران بدحال به تهران منتقل شوند، کار از کار گذشته است و در بسیاری از موارد شاهد مرگ آنها هستیم.


۴۷ درصد!

فاطمی اعلام ‌کرد  که ۲۳ درصد از موارد سوختگی مربوط به حوادث شغلی می‌باشد که نشان از سطح پایین ایمنی در محل‌های کار دارد. نمونه‌های متعدد جانباختن کارگران طی ماه‌های اخیر، خبر از پایین بودن سطح ایمنی در محل‌های کار دارد. [به‌عنوان نمونه: ایمنی، حفاظت و کارگران ایران]
فاطمی افزود: «اغلب  موارد سوختگی نیز در کارخانه‌هایی اتفاق می‌افتد که یا با مواد مذاب سر و کار دارند یا در اثر آتش سوزی فرد دچار سوختگی می‌شود.» «در بسیاری از موارد فرد کار خود را از دست می‌دهد و کارفرما هم با وجود اینکه موظف به حمایت درمانی است، اما به دلیل هزینه‌های بالای درمان، بعد از مدتی این حمایت را قطع می‌کند.»
سهم کودکان نیز در حوادث سوختگی قابل توجه است زیرا ۳۰ درصد از کل موارد سوختگی را در بر می‌گیرد. با این وجود، فاطمی از ۴۷ درصد باقی‌مانده از موارد سوختگی آماری ارائه نمی‌دهد. او چیزی درباره درصد خودسوزی‌های بر اثر فقر اقتصادی، اسیدپاشی توسط باندهای «حزب اللهی» به بهانه «امر به معروف و نهی از منکر» و ... نمی‌گوید.

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰