کارخانه چسب هل ادامه خلافت خامنه‌ای ست

خلیل نظری

خلیل نظری متولد سال ۱۳۶۰ در تبریز و مالک «صنایع شیمیایی و چسب سازی هِل» که از سال ۷۹ با تولید انواع چسب و مواد شیمیایی فعالیت خود را آغاز کرده است. خلیل نظری می‌گوید: «ما در زمینه به کارگیری نیروی انسانی، موفق به استخدام بیش از ۵۰۰ نفر پرسنل دارای مدارک بالای تحصیلی شده ایم.» [گفت و گو با خلیل نظری، مدیرعامل صنایع شیمیایی و چسب سازی هل]

حکومت هل

گفته می‌شود او در کارخانه‌اش حکومتی برپا کرده است با قوانین مختص به خود، از جمله اجباری کردن نماز برای آقایان که در صورت غیبت از آن ۱۲۰ هزارتومان جریمه یا اخراج می‌شوند. گفته می‌شود در این کارخانه برخورد با «بدحجابی» نیز در دستور کار قرار گرفته است. در کارخانه خلیل نظری اگر نزاع فیزیکی صورت بگیرد همه طرف‌های آن اخراج می‌شوند و اگر نزاع لفظی باشد، کارگر کمتر سودده اخراج خواهد شد. در این کارخانه نظر دادن در کار دیگران، ممنوع است. اگر کارگری به هنگام آتش‌سوزی بی‌موقع فرار کند، اخراج خواهد شد. کارگران در فصل سرما تنها در صورتی می‌توانند درخواست بخاری بدهند که به اندازه کافی لباس گرم استفاده کرده باشند و ... [روزنامه شرق]

«ستاد اقامه نماز»

در همین رابطه محمود مظفر «قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور» گفته است که اقدام مدیر کارخانه چسب هل در خصوص نحوه اقامه نماز در آن نسنجیده بوده است. او افزوده است: «لازم به ذکر است که آنچه در ترویج و توسعه نماز موثر و مفید است؛ اجرای برنامه‌های تبلیغی است نه ابلاغی و تشویقی است نه توبیخی، نماز اختیاری است و نه اجباری.»
راه حل توصیه‌ای «قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور» به مدیرعامل کارخانه هل در این عبارات خلاصه می‌شود: «چنانچه مدیری که خداوند به او مکنت و امکانات داده است با حضور خود در نماز اول وقت و بروز اخلاق و رفتار اسلامی در عملکرد او بدون نیاز به امر و نهی عامل موثری برای تشویق دیگران به نماز است.» [ستاد اقامه نماز کشور به کارفرمای چسب هل تذکر داد]

نهاد صنفی!

«چنگیز اصلانی» مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی گفت: «این کارخانه مدرن صنعتی با داشتن شمار زیادی از کارگران؛ فاقد نهاد صنفی است ». [ایلنا ۲۸ مرداد ۹۶]

توییتر

در پی انتشار اخبار و تصاویر مربوط به کارخانه چسب هل موجی وسیع در شبکه‌های اجتماعی به جریان می‌افتد. در توییتر کاربران متعددی با استفاده از هشتگ #چسب_هل به اظهار نظر درباره نظام حاکم بر این کارخانه پرداختند، و اجبار در آن را به دیکتاتوری و استبداد تشبیه کردند.

ادامه راه خلیفه

در این میان آنچه جالب توجه است موضعگیری نهادهای رسمی حکومتی همچون «ستاد اقامه نماز» علیه رفتار مدیر کارخانه است. تا آنجایی که به فرهنگ حاکم و رایج جمهوری اسلامی! بر می‌گردد مدیر کارخانه چسب هل کاری خارج از عرف نظام خلافت انجام نداده است. ولایت فقیه در ایران حجاب را اجباری کرد، برای نوعی از مذهب امتیازات ویژه در نظر گرفت و در همان مذهب هم غیربیعت کنندگان با ولی فقیه را تکفیر کرد. جمهوری اسلامی تبعیضی نظاممند علیه اقلیت‌ها به راه انداخت و از ابتدای بر سرکار آمدن با انواع و اقسام روش‌های سرکوب‌گرانه به اعمال آن پرداخت. چماقداران حزب جمهوری اسلامی! تمامی تشکل‌های کارگری را در هم کوبیدند و به جای آن نهادهای حکومتی را برپا کردند. در جمهوری اسلامی! پدیده استخدام دائمی کارگران دارد به موضوعی تاریخی و مربوط به گذشته تبدیل می‌شود و کارگران مجبورند برای آنکه شغلی داشته باشند به قراردادهای موقت تن در دهند.
همه کارهایی که خلیل نظری در تیول کوچک خودش انجام می‌دهد پیشتر خلیفه مسلمین! در ابعاد سراسری ایران انجام داده است. خلیل نظری تنها از ولی امر خود پیروی کرده است. با این تفاوت که چون او تیول کوچک‌تری دارد و به طور مستقیم با آب و نان کارگران سر و کار دارد می‌تواند هر سلوکی را در پیش بگیرد.
حال چه شده است که کشف رفتار خلیل نظری «مدیرعامل» کارخانه چسب هل همه را متعجب می‌کند؟!
واقعیت آن است که روزگار بازی با مذهب برای بهره‌کشی از کارگران به پایان رسیده است و افکار عمومی به سرعت علیه آن واکنش نشان می‌دهد. موضوع مهم‌تر اما شناسایی قوانین سرکوبگرانه در سایر کارخانه‌هایی است که زیر سلطه‌ی سپاه قرار دارد، باید این قوانین را بر روی دایره ریخت و رسوایی آنرا رسانه‌ای کرد.
بدون تشکل‌های مستقل کارگری و بدون وجود یک نظام مبتنی بر رای و نظارت مردم، اوضاع به همین منوال خواهد ماند. تنها با انسجام و اتحاد عمل همه‌ی فعالان کارگری‌ ست که بساط امثال خلیل نظری جمع خواهد شد.

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰