رئیسی و سپاه؛ ناامیدی بدنه نظام در برابر تحریم ها

واگویه
خامنه ای می‌خواست تا طی یک مهندسی بوسیله سپاه، رئیسی را به عنوان رئیس جمهوری! از صندوق بیرون بکشد، اما سپاه در اجرای این مهندسی شکست خورد. شکست سپاه ادامه پیدا کرد و این روزها طرح تحریم ها علیه آن در مجالس نمایندگان [تحریم های مجلس نمایندگان علیه سپاه؛ گام نخست] و سنای آمریکا [پایان سپاه؛ تصویب تحریم های جمهوری اسلامی! در سنا]به تصویب رسیده است. امری که ترس را بر  نظام ولایت فقیه مستولی کرده است. حال رئیسی در جمع «دانشجویان»! سخن می‌گوید. اما سخنان رئیسی واگویه ذهن پریشان او و ترس نظام از شرایطی است که بر آنها تحمیل شده است. رئیسی در ۷ مرداد ۹۶ در بین تعدادی که تسنیم آنها را «جمعی از دانشجویان» می‌نامید، به سخنرانی پرداخت.

حامی! محرومان
رئیسی دستش به خون هزاران تن از جوانان کشور در سال ۶۷ آلوده است. جوانانی که نماینده محرومان و مستضعفین کشور بودند و به حمایت از آنان و ستاندن حق آزادی این محرومان برخاسته بودند. حال رئیسی برای اینکه دست‌های خون‌آلود خود را بشوید، محرومان را مستمسک قرار داده است. رئیسی که یکبار در تبلیغات انتخابات این حربه را آزمود ولی نتیجه‌ای نیافت بار دیگر شانس خود را امتحان می‌کند. رئیسی رو به مخاطبینش می‌گوید: «ریشه‌کن ‌شدن فقر مطلق نیازمند حرکت انقلابی است... مقام معظم رهبری در متن حکم انتصاب بنده به‌عنوان خادم آستان قدس رضوی، توجه به محرومان را یک وظیفه و مأموریت اصلی تعیین فرموده‌اند.»
رئیسی که می‌داند خریداری برای این حرف او یافت نمی‌شود، مانوری می‌دهد تا شاید حرف او مخاطب پیدا کند: «در روزهای نخست آغاز فعالیت، برخی از بدنه آستان قدس رضوی ما را از خدمت به محرومان منع کرده و عنوان می‌کردند که "فقرا و محرومان را بدعادت نکنید"، درحالی که در سیره رضوی خدمت به محرومان متجلی است...کنار خدمت به محرومان، موضوع توانمندسازی قشر مستضعف و محروم جامعه به‌نحوی که بتوانند زندگی خود را اداره کنند، امری مورد پسند همگان بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.»
رئیسی با بیان این مقدمه، مخاطب خود را برای بیان موضوع مورد نگرانی نظام آماده می کند: «چرا باید در شرایط فعلی که همگان به قدرت جمهوری اسلامی اذعان دارند، در مباحث اقتصادی با مشکلاتی مواجه باشیم؟»

اقتصاد مقاومتی!
حال که نظام بعد از برجام در آستانه‌ی تحریم های سخت‌تری قرار گرفته است، رئیسی چاره‌ای نمی‌بیند تا برون رفت نظام از بحران را «اقتصاد مقاومتی» معرفی کند. رئیسی در نقطه مقابل جناح رقیب، که «تعامل» با غرب را گره‌گشای کار نظام می‌داند، از سر استیصال و با ناامیدی می‌گوید: «بیگانگان گره‌ای از مشکلات کشور باز نخواهند کرد، همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود تأکید کرده‌اند، تنها راه برون ‌رفت از مشکلات موجود و تهدیدات دشمن، توجه به اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی است. امروز مجلس نمایندگان آمریکا، اعمال بی‌رحمانه‌ترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساند؛ این رفتارهای خصمانه توجه به نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی برای برون‌رفت از مشکلات را دوچندان می‌کند.»

شکست
خامنه‌ای در ۳۱ خرداد ۹۶ در دیدار با «صدها نفر از استادان، اعضای هیأت های علمی، پژوهشگران و نخبگان دانشگاهی»! به صراحت شکست اقتصاد مقاومتی را تایید کرد؛ ««اقتصاد مقاومتی» را همه تأیید می کنند و برای آن، کمیسیون و کمیته تشکیل می‌دهند اما کار پیش نمی‌رود که این مشکل نشان‌دهنده وجود یک گره علمی است». و افزود ««به نتیجه نرسیدن تلاش ها برای ایجاد اشتغال در دولتهای قبلی و فعلی»، «عدم پیشرفت محسوس اجرای اصل ۴۴»، «ریشه یابی اینکه چرا نقدینگی عظیم کشور در خدمت تولید و پیشرفت نیست»، «اشکالات نظام بانکی و کافی نبودن نتیجه تلاش ها برای تحقق عدالت اجتماعی» از دیگر مواردی» ست که «استادان دانشگاه» را به «آسیب شناسی و گره گشاییِ آنها توصیه» می‌کنم. خامنه‌ای و رئیسی مجبور هستند خود را امیدوار جلوه دهند تا ریزش در بدنه نظام بیش از این اتفاق نیفتد.

ناامیدی
خامنه‌ای که تا قبل از سال ۹۲ توسط احمدی نژاد مدعی بود که «آن قدر قطعنامه بدهید که قطعنامه‌دانتان پاره شود» در نهایت نتوانست در برابر تحریمها بایستد و به واسطه یکی از محترمین منطقه ـ سلطان قابوس پادشاه عمان ـ، پای «نرمش قهرمانانه» آمد و جام زهر برجام را نوشید. حال که نه تنها برجام دردی از ولایت دوا نکرده است، بلکه تحریم های سهمگین تر نیز به خامنه‌ای تحمیل شده، رئیسی چاره‌ای نمی‌یابد تا به بدنه نیروهای جناح خامنه‌ای  و سپاه که سوژه تحریم های جدید هستند، اینگونه دلداری و نوید «تمدن اسلامی» دهد؛ امنیت کشور «یک اصل اساسی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد. بنیه دفاعی برای جنگ نیست بلکه هدف از تقویت این بنیه، نجنگیدن است؛ آگاهی دشمن از قدرت دفاعی کشور بازدارندگی به‌دنبال دارد.
آتش به‌اختیار ترجمان امر به معروف و نهی از منکر است. گوش فرادادن به انتقادات افراد زمینه اصلاح ساختارها و رفع مشکلات را فراهم می‌کند، به‌اعتقاد ما اگر رفتارهای مسئولان در تراز نظام اسلامی باشد تحقق تمدن اسلامی دور از انتظار نخواهد بود.»
بن بست
رئیسی می‌داند که با تحریم‌های جدید سپاه، نظام بیش از پیش در بن بست قرار می‌گیرد. صدای اعتراض مال باختگان هر روز در شهر ها  طنین افکن است. اما رئیسی مجبور است مخاطبین خود را با برجسته کردن تروریسم سپاه دلداری دهد «به‌عقیده ما نسل امروز جامعه نه‌تنها با نسل دوران انقلاب و دفاع مقدس تفاوتی ندارد بلکه به‌مراتب آگاه‌تر است، مصداق آن را هم امروز در جریان دفاع از حرم‌های مطهر شاهد هستیم.» رئیسی که می‌داند تحریمهای گسترده سپاه به همراه خود ریزش های بسیاری به دنبال خواهد داشت، نسخه «اندیشه و عمل انقلابی» برای عدم ریزش بدنه وفادار به نظام را می‌پیچد «مجموعه نیروهایی که به انقلاب و حاکمیت ارزش‌ها فکر می‌کنند، باید اندیشه و عمل انقلابی را پیشه کرده و در نتیجه ملامت‌ها و تخریب‌ها از میدان خارج نشوند چرا که ما یک هدف مقدس را دنبال می‌کنیم.»
روزهای سختی در انتظار خامنه‌ای، رئیسی، سپاه و به تبع آنها، روحانی است. روزهایی که برای مردم ایران شیرین و سهل خواد بود.

نظرات

پربیننده ترین

گرانی سازمان داده شده حکومتی در ایران

روستاها؛ رها شده در بیداد فقر!

قتل‌عام ۶۷ ـ خمینی و قتل‌عام یک میلیون نفر... ـ شماره 11