اتمام حجت سپاه با روحانی



حوزه تخصصی
دوم مرداد ملاقاتی بین «فرماندهان ارشد سپاه» و حسن روحانی برگزار شد. گزارش رسمی و موجز جلسه که در اختیار رسانه ها قرار گرفت حاوی عباراتی مهم از طرف روحانی بود، آنجایی که «ابراز امیدواری کرد که در دوره مسئولیت دولت دوازدهم، تلاش هماهنگ همه نیروهای مسلح، به سرعت بیشتر در تحقق خواسته های مردم بینجامد و همه نهادها و دستگاههای مسئول، با شفافیت کامل در حوزه های تخصصی خود بر کارآئی مجموعه بیفزایند» و در ادامه «بر حمایت کامل دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه ماموریت خود تاکید کرد.» [ملاقات «فرماندهان سپاه» با روحانی، و نقش رفیق دوست]
عباراتی که مضمونش فراخوان سپاه به حرکت در «حوزه تخصصی» خودش بود.
کیهان وارد می‌شود
یک روز بعد در سوم مرداد روزنامه کیهان در «یادداشت روز» با اشاره به اینکه «سپاه‌پاسداران درخصوص مباحث جلسه بیانیه‌ای صادر نکرد» به رسانه ای کردن مواضع سپاه در این ملاقات پرداخت. مواضعی که البته به نوعی اتمام حجت با حسن روحانی بود.
کیهان نوشت: « جلسه روز دوشنبه به درخواست فرماندهان ارشد سپاه برگزار شده و محور اصلی بحث نقد عملکرد و مواضع دولت در حوزه امنیت نظام و ارزش‌های بنیادی انقلاب بوده است.»
۳۸ سال
فرماندهان ارشد سپاه عملکرد و مواضع روحانی را « از اواخر دولت یازدهم و به خصوص در ایام فعالیت‌های انتخاباتی و نیز پس ‌از انتخابات» را به چالش کشیدند. از جمله موارد مطرح شده اعتراض به جمله حسن روحانی در گردهمایی انتخاباتی اش در ۱۸ اردیبهشت در همدان بود. آنجایی که روحانی برای درهم شکستن طرح مهندسی خامنه ای برای بیرون کشیدن رئیسی از صندوق گفته بود: مردم «آنهایی که در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند را قبول ندارند». [روحانی و قتل عام ۳۸ ساله]
FATF
موضوع دیگر که «فرماندهان ارشد سپاه» به آن پرداختند عبارت بود از « آنچه درخصوص سند FATF دنبال شد و در صورت اجرایی شدن دست و پای کشور را در مسایل مرتبط با نظام و انقلاب به خصوص در حوزه خارجی می‌بندد». سندی که از همان ابتدای ورود روحانی به آن، از طرف بخش سیاسی سپاه با عنوان تحریم سپاه توسط دولت از آن نام برده شد. [FATF و اعتراف روحانی به تروریسم]
صلاحیت! روحانی
در ادامه «فرماندهان ارشد سپاه» به روحانی یادآور می‌شوند که «ورود رئیس‌جمهور به حوزه‌هایی از این دست ضمن آنکه نوعا فراتر از اختیارات رئیس‌جمهور می‌باشد، مشکلات عمده‌ای نیز برای کشور پدید می‌آورد.»
ادبیات!
«فرماندهان ارشد سپاه» صریحا به روحانی اعلام می‌کنند که ادبیات خود را دربرابر سپاه باید تغییر دهد. شاید در این نقطه اشاره‌ی آنها به عبارت «دولت با تفنگ» است که روحانی در یکم تیر در توصیف تصرفات اقتصادی سپاه در کشور به کار برده بود. [داعش اقتصادی از منظر روحانی]
اقتصاد
برای آنکه مخاطب دچار ابهام نشود که منظور از ادبیاتی که باید تغییر کند چیست، کیهان می‌نویسد: «فعالیت سپاه در حوزه اقتصادی که از اواسط دوره اول ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شروع شد، هیچگاه داوطلبانه نبوده و همواره و از جمله در دولت دکتر روحانی با اصرار دولت صورت گرفته است.» و تصریح می‌کند که «سخنگوی دولت به طور رسمی علی‌رغم ادعاهای قبلی آقای رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه گویا سپاه دولتی برای خود دارد اعلام کرد، سپاه متولی اجرای قراردادهای بزرگ خواهد بود و فقط در پروژه‌های کوچک ورود نخواهد کرد!»
خامنه ای
«فرماندهان ارشد سپاه» علاوه بر آنکه تلاش می‌کنند وزن خود را در این ملاقات به نمایش بگذارند، به خامنه‌ای نیز استناد می‌کنند تا نشان دهند در برابر روحانی جبهه ای یکپارچه قرار دارد. آنها می‌گویند: «پاره‌ای از ورودهای دولت به طور مستقیم یا غیرمستقیم جنبه امنیتی داشته و کشور را در شرایط خاص قرار می‌دهد از این رو در ماه‌های گذشته رهبرمعظم انقلاب طی چند نوبت، تضعیف نیروهای مسلح و به طور خاص نیروهای مومنی که از سوی نظام سلطه تحت اتهام و فشار قرار دارند را اقدامی خطرناک دانسته و از آن پرهیز دادند.»
سیاست خارجی سپاه
در ادامه سپاه به دفاع از سیاست خارجی خود که دخالت در منطقه است می‌پردازد و سیاست روحانی برای ادغام در سرمایه داری جهانی را به چالش می‌کشد.
«فرماندهان ارشد سپاه» درباره سیاست خارجی سپاه که از آن با نام استراتژی یاد می‌کنند، می‌گویند: «سپاه پاسداران در حوزه امنیتی به درستی مقابله با تهدیدات امنیتی پیش از آنکه در درون مرزهای جغرافیایی ایران به منصه ظهور برسند را یک ضرورت به حساب می‌آورند و تجربه هم نشان داد که این استراتژی‌ کاملا درست و منطقی است و البته هزینه‌هایی هم به طور طبیعی دارد که حتما تنها عشری از هزینه‌های سنگین و بعضا تمام نشدنی تهدیداتی است که به داخل سرزمین کشیده شده‌اند.»
سیاست خارجی روحانی
«فرماندهان ارشد سپاه» در نقطه مقابل سیاست خارجی روحانی را به چالش می‌کشند و در توصیف آن می‌گویند: «آنچه از لابلای حرف‌های رئیس‌جمهور و تیم او شنیده می‌شود حل و فصل مسایل منطقه‌ای با کشورهایی نظیر عربستان، ترکیه و آمریکاست و این در حالی است که از یک سو گرایش به توافق سیاسی- امنیتی با ایران و جبهه مقاومت در این کشورها وجود ندارد و نشانه آن هم این است که آن‌ها حتی از مشارکت ایران در طرح‌هایی که دولت‌های غربی یا عربی مدیریت می‌کنند، اجتناب می‌نمایند».
«فرماندهان ارشد سپاه» می‌افزایند: «در درون دولت یک جریان بسیار مؤثر سیاسی اگرچه اخیراً اعتراف می‌کند که مشکلات آمریکا با ایران خیلی بیش از آن است که چند برجام هم بتواند از شدت آن بکاهد اما در عین حال کماکان راه‌حل مشکلات را در همطراز شدن با دولت‌های دیگر عنوان می‌کند. به عبارت دیگر این‌ها بدون آنکه طرحی ارائه کنند می‌گویند باید عادی‌سازی کنیم و هرچه که لازمه آن است بپذیریم. اساساً فلسفه پذیرش برجام و امضای FATF و سند ۲۰۳۰جز این نبود و این در حالی است که هر کشوری به میزانی که ضعیف می‌شود به همان میزان باید تحمیلات بیشتری را بپذیرد.»
سرنوشت بنی صدر
«فرماندهان ارشد سپاه» تنها به بیان نگرانی های خود اکتفا نکرده و «پیامدهای برخی مواضع را بطور شفاف برای شخص رئیس‌جمهور محترم تشریح کردند.» و یادآور شدند که «سپاه طبعاً در رابطه با وظایفی که براساس قانون اساسی برعهده دارد به غیر از به صدا درآوردن زنگ‌ها، اقدامات اساسی را برای رفع دغدغه‌ها دنبال می‌کند و این همان چیزی است که از سپاه یک موجود ویژه ساخته است موجودی که وقتی با لبه امنیتی وارد ماجرا می‌شود پیچیده‌ترین توطئه‌های امنیتی ـ آنگونه که در سال‌های ۵۹ و ۶۰ وجود داشت ـ را خنثی می‌کند».
عباراتی که طی آن تلاش می‌شود تا سرنوشت بنی صدر برای روحانی تداعی شود.
حرف آخر
آخرین حرف «فرماندهان ارشد سپاه» با روحانی که بر زبان کیهان جاری می‌شود، این بود: «عمل به توصیه‌ها و دغدغه‌های فرماندهان ارشد سپاه که در جلسه دوشنبه بیان شده است، دولت را تقویت می‌کند و به آن اعتبار تازه‌ای می‌دهد از این رو با توجه به شناخت عمیق و دیرپای آقای روحانی نسبت به سپاه انتظار می‌رود تحولی در همه آنچه طی یکی ـ دو سال اخیر در ادبیات و بعضاً رفتار دولت شاهد بوده‌ایم پدید آید.»
تحریم ها
در سوم مرداد تحریم های جدید علیه سپاه در مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رای موافق در برابر ۳ رای مخالف به تصویب می‌رسد. تحریم هایی که سپاه را به عنوان قلب جمهوری اسلامی! نشانه گرفته است. [آمریکا؛ تصویب تحریم ها علیه جمهوری اسلامی! در مجلس نمایندگان] قدرت نمایی سپاه در برابر روحانی در ملاقات دوم مرداد، به سادگی دود می‌شود. آنها به قدری وحشت می‌کنند که از زبان مجتبی ذوالنور «جانشین پیشین نماینده‌ی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» اعلام می‌کنند: «شرایط خوبی نیست». [فارس ۴ مرداد ۹۶] البته شرایط برای روحانی هم به همان میزان خوب نیست زیرا تمامیت نظام نشانه گرفته شده است.

نظرات

پربیننده ترین

گرانی سازمان داده شده حکومتی در ایران

روستاها؛ رها شده در بیداد فقر!

قتل‌عام ۶۷ ـ خمینی و قتل‌عام یک میلیون نفر... ـ شماره 11