هدر دادن منابع ارزی کشور، ارائه آمارهای دروغ و… در اقتصاد نظام؛ از بحرینیان

بحرینیان گفت: «منابع ارزی در اختیار ایران از سال ١٣٣٨ تا ١٣٩٤ شمسی، سه‌هزار و ٦٠ میلیارد دلار بوده است. کره‌جنوبی با یک‌پنجم این مقدار منابع به کره امروز تبدیل شد.»
اثبات پیشرفت!
خامنه‌ای در سخنرانی خود در ۲۹ بهمن مدعی شد که نظام ولایت فقیه در طول ۳۹ سال کشور را پیشرفت داده است اما عدالت را برقرار نکرده است. [خامنه‌ای برای بی‌عدالتی نظامش عذرخواهی می‌کند؛ آثار قیام ایران بر رأس نظام]در اثبات! پیشرفت به دست آمده در این سالیان می‌توان از جمله به سخنرانی محمد بحرینیان، «صنعتگر و پژوهشگر توسعه» در «همایش ملی اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی» اشاره کرد!
اتلاف منابع
بحرینیان در مورد منابع ارزی که در اختیار اقتصاد کشور قرار داشته است، گفت: «منابع ارزی در اختیار ایران از سال ١٣٣٨ تا ١٣٩٤ شمسی، سه‌هزار و ٦٠ میلیارد دلار بوده است. کره‌جنوبی با یک‌پنجم این مقدار منابع به کره امروز تبدیل شد. جز این ٤٨٩ میلیارد دلار نیز از منابع خارجی استفاده کرده‌ایم. ما به‌هیچ‌وجه کمبود منابع نداشته‌ایم. ما اتلاف منابع داشته و داریم. اتلاف منابع یعنی اینکه در کشور ٥٤ فرودگاه وجود دارد که فقط ‌سه‌تای آنها توجیه اقتصادی دارند.»
رشد اقتصادی!
او در مورد رشد اقتصادی کشور افزود: «به طور متوسط از سال ١٣٥٢ تا امروز رشد اقتصادی کشور ما دو درصد بوده است. این رشد ما را به کجا می‌رساند؟ به عقب. اگر به اطرافمان نگاه کنیم می‌توانیم متوجه شویم که چه خبر است. همین امروز می‌شنویم که چه برداشت‌هایی از صندوق توسعه ملی صورت می‌گیرد. سهم چند نسل را خوردیم و حالا به خوردن سهم آیندگان رسیده‌ایم.» «در این بین شعار هم می‌دهیم که همه دنیا برای دیدار ما به‌صف شده‌اند. سهم تجارت ایران از تجارت جهان ٢٤/٠ درصد است. منظورم از تجارت، جمع واردات و صادرات ماست که این صادرات شامل پتروشیمی و میعانات گازی هم می‌شود.»
آمارهای دروغ
بحرینیان تصریح کرد که «ما در حال ‌حاضر از نظر فناوری تولید در رکود و از نظر تولید عقب‌مانده هستیم.» و در ادامه به برخی آمارهای دروغ که از طرف نظام ارائه می‌شود پرداخت: «ما تحقیقاتی انجام دادیم و متوجه شدیم ٨٢ درصد صنایع ما در فناوری‌های متوسط و پایین‌تر قرار دارند. تازه گول آن عدد ١٨ درصد فناوری متوسط بالا و های‌تک را نخورید، چراکه ما به‌لحاظ اخلاقی برخی صنایع را طبق تعاریف در همان دسته‌ای که قرارداد کرده بودیم قرار دادیم، اما حقیقت این است که برخی از آنها واقعا فناوری متوسط یا بالایی ندارند؛ برای مثال صنعت ساخت تلویزیون نیز در همین دسته فناوری‌های بالا قرار می‌گیرد. کشور ما ٢٣ کارخانه دارای پروانه بهره‌برداری تلویزیون دارد؛ یعنی ١٠ برابر کشور کره، اما آیا از نظر فناوری قابل مقایسه هستیم؟ کشور ما ١٦٠ شرکت دارویی و ٩٧ خط تولید دارو دارد، اما وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که چقدر در این بحث به واردات وابسته‌ایم. سوئیس هفت کارخانه تولید دارو دارد. ما برخی از داروها را بررسی کردیم و متوجه شدیم فقط یک قلم دارو را ٢٧ کارخانه مختلف تولید می‌کنند. ما ٥٢ خودروساز مونتاژکار داریم.»
به عبارت دیگر او تصریح می‌کند: صنایعی که از فناوری بالایی برخوردار نیستند در آمارهای نظام به‌عنوان صنایعی با فن‌آوری بالا ذکر می‌شوند.
به اعتقاد بحرینیان آمارهای ارائه شده متناقض است. او گفت: «کشور ما از سال ١٣٨٥ تحریم شده است، سهم بخش تولید کشور از ٣١ به ١٨.٥ درصد و سهم بخش کشاورزی از ١٨.٥ به ٩.٥ درصد کاهش پیدا کرده است. بعد صادرات کشور از ٢.١ به ٤.٥ افزایش پیدا کرده است. اینها با هم متناقض هستند. تا وقتی حاضر نباشیم با واقعیت روبه‌رو شویم، نمی‌توانیم به بهبود امیدوار باشیم.»
پشت به صنعت
به اذعان بحرینیان در نظام ولایت فقیه از صنعت حمایت نمی‌شود. او می‌گوید: «دولت‌های ما رانت را جایی پخش می‌کنند که اثربخش نیست و از آن بدتر اینکه واضح و صریح هم نمی‌گویند که در حال توزیع این رانت هستیم. دولت‌های ما پشت صنعت نیستند، پشت به صنعت هستند.»[شرق ۳۰ بهمن ۹۶]
مشابه اظهارات او پیشتر توسط علی سعدوندی صورت گرفت. او گفت: «سیاست ما افزایش مصرف کالای خارجی است.» در همین رابطه او توضیح داد: «یکی از دلایل عمده عدم رشد اقتصادی کشور به سیاست‌های ارزی ما برمی‌گردد. ما به کالاهای وارداتی سوبسید می‌دهیم و چون این سوبسید بسیار بزرگ است و هیچ صنعتی در کشور نداریم که بتواند در برابر سوبسید بسیار سنگینی که به ارز می‌دهیم مقاومت کند، نرخ ارز را کاهش و تعرفه‌ها را افزایش می‌دهیم و هر زمان وضع بدتر شد، تعرفه را بیشتر افزایش می‌دهیم.»[سیاست اقتصادی نظام ولایت فقیه؛ وارد کردن کالا‌های مصرفی خارجی؛ کمرشکن کردن تولید داخلی]

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰