آنان که اقتصاد ایران را غارت می‌کنند همان‌هایی هستند که قدرت سیاسی را نیز در اختیار دارند

اقتصاد ایران در کنترل افراد و نهادهایی قرار دارد که قدرت سیاسی را نیز در اختیار دارند و این شرایطی‌ست که در نظام ولایت فقیه وجود دارد. ابراهیم رزاقی از کارشناسان اقتصادی نظام به ارائه تصویری از این واقعیت پرداخته است.
۴۴ میلیون بیکار
ابراهیم رزاقی، «استاد بازنشسته دانشگاه تهران» به ارائه تصویری از وضعیت اقتصادی نظام ولایت فقیه پرداخت. او گفت: «امروز ۶۶ میلیون نفر در سن کار قرار دارند، اما فقط ۲۲ میلیون نفر داری شغل هستند» او به اظهارات فتاح رئیس «کمیته امداد خمینی» اشاره کرد که گفته بود: در ایران ۴۰ میلیون نفر فقیر هستند.
در تشریح وضعیت فقرا، ابراهیم رزاقی گام را فراتر می‌گذارد و می‌افزاید: «امروز ۶۰ درصد مزدبگیران و حقوق‌بگیران و ۸۰ درصد بازنشسته‌ها زیرخط فقر هستند».
سر رشته دست کیست؟
به گفته‌ی بسیاری از کارشناسان، قدرت اقتصادی در ایران ناشی از قدرت سیاسی می‌باشد به این معنی که صاحبان قدرت سیاسی به قدرت‌های اقتصادی نیز تبدیل شده‌اند. در توصیف همین معنی، ابراهیم رزاقی تایید می‌کند، افرادی که در جامعه فساد انجام می‌دهند و «بانک و موسسات مالی تاسیس کرده و از همه سپرده‌های مردم سوءاستفاده کرده و پس نمی‌دهند که چند سال است مردم در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند. این افراد اقتصاد کشور، نمایندگان مجلس، قضات و صداوسیما را اداره می‌کنند و کسانی که از این‌ها پشتیبانی می‌کنند، در رأس مسائل هستند.»
همه‌اش برنامه است
در مقابل غارتگرانی که بر اقتصاد و اهرم‌های سیاسی کشور مسلط هستند، «امروز جوان این کشور با حقوق ماهانه ۲۰۰ هزار تومان الی ۵۰۰ هزار تومان کار می‌کند» هر چند که «حداقل دستمزد حدود ۹۰۰ هزار تومان است» اما واقعیت آن‌است که «چه کسی می‌تواند با این مبالغ زندگی کند» و این در حالی‌ست که «عده‌ی زیادی از بازنشسته‌ها نمی‌توانند اجاره خانه و هزینه‌های خود را پرداخت کنند» و این وضعیت تازه برای کسانی‌ست که شغلی دارند و در این میان وضعیت خیل بیکاران که دیگر جای خود دارد.
در همین رابطه ابراهیم رزاقی نتیجه می‌گیرد که «به نظرم این موارد یا آگاهانه یا غیرآگاهانه برنامه است.» زیرا «نظام سیاسی همه در خدمت طبقه اشرافی و یک اقلیتی در حدود ۵ الی ۱۰ درصدی بوده است.» [فردا نیوز ۱۳ بهمن ۹۶]
در همین زمینه:

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰