نظام بانکی در آستانه‌ی ورشکستگی در مملکتی بدون حزب، به روایت محمدرضا باهنر

محمدرضا باهنر ضمن اذعان به اندکی از ناکارآمدی‌های نظام ولایت فقیه تصریح می‌کند که نظام بانکی کشور در آستانه‌ی ورشکستگی قرار دارد.
بی‌حزبی و نظام اداری
محمدرضا باهنر در کنگره «حزب همدلی مردم تهران» که روز پنجشنبه ۱۲ بهمن ۹۶ برگزار شد اعلام کرد که «امروز در کشور حزب وجود ندارد.» او تصریح کرد که «بیش از ۳۰۰ حزب از وزارت کشور مجوز گرفته‌اند که بیشتر این‌ها در حد یک کاغذ در جیب یک آقا یا کیف یک خانم است.»
به این ترتیب نایب رئیس پیشین «مجلس» نمایی از مردم سالاری دینی در نظام ولایت فقیه را به نمایش گذاشت؛ نظامی که یکی از دست‌آوردهای ۴۰ ساله‌اش یک نظام اداری با ۴ میلیون شاغل است در حالی که به گفته‌ی باهنر «ژاپن با ۱۵۰ میلیون جمعیت ۴۰۰ هزار نیروی اداری دارد» و به توصیف باهنر نظام اداری‌ کشور «پرهزینه، لخت، کم تحرک و کم فکر است.»


بدهکار ورشکسته
کارنامه‌ی نظام اما در عرصه‌ی اقتصادی نیز قابل توجه است. او در این سخنرانی گفت: «دلم برای مجلسی که می‌خواهد بودجه را ببندد می‌سوزد چرا که درآمدها و هزینه‌ها با هم چفت نمی‌شوند.» او به روزگاری که نظام با دست باز و فراغ خیال منابع ملی را به باد می‌داد اشاره کرده و گفت:«یک زمان ما نفت می‌فروختیم و دولت خرج می‌کرد. از سال ۹۲ و ۹۳ (با تشدید تحریم‌ها) دولت شروع به فروش اوراق مشارکت کرد اما متاسفانه در سال ۹۵ ما اوراق مشارکت را برای حقوق کارمندها فروختیم و امسال اوراق می‌فروشیم که اوراق مشارکت قبلی‌ها را بدهیم این اگر کنترل نشود ۸ الی ۷ سال دیگر بدهی ما در اوراق مشارکت از کل بودجه دولت بیشتر می‌شود.»
به این ترتیب او تصریح می‌کند که نظام اقتصادی کشور به مانند بدهکاری می‌ماند که برای دادن قرض‌هایش نیازمند قرض کردن‌های بیشتر است. پس آیا می‌توان این نظام اقتصادی را ورشکسته توصیف کرد؟
باهنر برخی از بانک‌های اصلی کشور را نیز در آستانه ورشکستگی توصیف کرد و افزود: «خدا کند که تق و توق بانک‌های اصلی در نیاید چرا که این تراز برخی از این بانک‌ها قرمز است».
باهنر اذعان کردکه «مردم بیچاره گرفتارهستند و من شرمنده می‌شوم وقتی می شنوم کسی می گوید نان شب برای خوردن ندارد.» البته او علت شرمندگی‌اش را توضیح نداد.

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰