گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۷تیرماه ۹۶


مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه 7 تیرماه 96 بعد از دو روز تعطیلی اختصاص به رو در رویی‌های باندی در ر‌أس نظام دارد:

آرمان: توهینهای زنجیره‌یی

آرمان: انتخابات روز قدس و عید فطر جرم مشهود بود

آفتاب یزد: سرلشکر جعفری:‌فعلا برای حفظ وحدت سکوت می‌کنیم

آفتاب یزد: بازتاب کنایه مداح به رئیس جمهور: آن که در صف اول هست خدایی دارد

ابتکار: مردم خود جوش یا افراد خود سر

اعتماد: سناریوی توهینهای زنجیره‌یی

اطلاعات:‌ معاون حقوقی رئیس جمهور: ستاد اقامه نماز جمعه تهران باید از مردم عذرخواهی کند

تجارت: خامنه ای: آتش به اختیار به‌معنای بی‌قانونی و فحاشی نیست

جوان: فرمانده کل سپاه: دولت بدون تفنگ تحقیر و تسلیم دشمن می‌شود

جمهوری اسلامی: واکنش‌ها به سوء‌استفاده از تریبون نماز عید فطر

جمهوری اسلامی: مداحی دو قطبی ساز

جهان صنعت: خامنه ای: آتش به اختیار بی‌قانونی و طلبکار کردن مدعیان پوچ اندیش نیست

کیهان:‌ سرلشکر جعفری: علیه سپاه حرف می‌زنند و با پروژه‌های سپاه عکس یادگاری می‌گیرند

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع مطالب اصلی در دفاع از سپاه و حمله به دولت روحانی اختصاص یافته است. ارگان خامنه‌ای نسبت به پیامدهای شقه در ارکان نظام هشدار داده است:کیهان:‌اگر چه غرب با تحلیل دقیق از عوامل قدرت جمهوری اسلامی، تضعیف سپاه را مدت‌هاست در دستور کار خود قرار داده است اما همه می‌دانند که اثربخشی واقعی تضعیف سپاه به تضعیف آن در داخل گره خورده است. بر این اساس غربی‌ها در دوره‌هایی که رخنه‌ای در داخل نظام سیاسی علیه سپاه وجود نداشته است، در حد تبلیغات سیاسی علیه سپاه ورود کرده‌اند و در زمانهایی که زبانی دوگانه در ایران در ارتباط با مسایل دولت و سپاه وجود داشته از حد تبلیغات سیاسی پا را فراتر گذاشته و به اقدام‌هایی از نوع تحریم سپاه روی آورده‌اند.
در همین جا می‌توان به عمق و اندازه ضرر بگومگوهایی که در داخل کشور بین دولت و سپاه پدید می‌آید پی برد. همه می‌دانیم که به‌طور واقعی نه دولت در کار تضعیف سپاه است و نه سپاه در کار تضعیف دولت. چه این‌که دولت و سپاه در ایران در نهایت به نقطه‌ای وصل هستند که اختلافاتشان را هر چند جدی هم باشد که نیست، حل می‌کند
اختلاف دولت با سپاه به‌طور واقعی سپاه را فلج نمی‌کند و از اثرگذاری آن نمی‌کاهد ولی این کژتابی با سپاه که رکن اصلی امنیت ملی جمهوری اسلامی و اقتدار ملی ایران است، طمع غرب را در پی می‌آورد و کشور را به‌طور عمومی که بخش بزرگ آن دولت است با چالش مواجه می‌گرداند. سخنانی که در این یک سال علیه سپاه و دستاوردهای مهمی از جمهوری اسلامی که سپاه در کانون آن قرار داشت، زده شد، کم نیستند. وقتی از درون حلقه اول دولت محیط عمل منطقه‌یی و اقتدار ایران به «زمین سوخته» تعبیر می‌شود و تلاش ایران برای اقتداربخشی به ملتهایی که از یک سو در معرض اشغالگری غربی‌ها و از سوی دیگر در معرض حمله گروه‌های تروریستی تکفیری وابسته هستند، اقدامی بی‌نتیجه و پرهزینه معرفی می‌گردد، دشمن گمان می‌کند در درون ایران درباره درستی سیاستهای منطقه‌یی خود تردید به وجود آمده و زمان آن است که با اعمال فشار بر بخشی که بار این سیاست‌ها را بر دوش دارد، این تردید را به یقین تبدیل کنیم و ایران را از منطقه برانیم
وقتی در کشور بدون آن که دلیل و ضرورتی وجود داشته باشد، یک مسئول ارشد دولت متلکی را نثار سپاه می‌کند و سپاه را وادار به واکنش می‌نماید، غرب گمان می‌کند راهی برای ایجاد تقابل بین بخش سیاسی و امور جاری و بخش امنیتی و امور راهبردی پدید آمده و باید از آن استفاده کرد.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای و روحانی اظهارات سهم خواهانه پاسدار جعفری در حمله به دولت حسن روحانیرا انعکاس داده‌اند.
کیهان: سردار سرلشکر جعفری: علیه سپاه حرف می‌زنند و با پروژه‌های سپاه عکس یادگاری می‌گیرند
فرمانده کل سپاه تصریح کرد، دولت بدون تفنگ، توسط دشمنان تحقیر و تسلیم خواهد شد. سپاه در عرصه محرومیت زدایی و سازندگی فعالیت می‌کند نه اقتصادی و اگر این فعالیت‌های سپاه نبود تحریم‌های ادامه‌دار عرصه را بر دولت و کشور تنگ می‌کرد.
ما خود را مأمور به حفاظت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن می‌دانیم و معتقدیم تلاش برای قطع وابستگی معیشت مردم و اقتصاد کشور، از مصادیق اصلی این حفاظت و حراست است.
نمی‌شود که آقایان کارهای سخت را با کمترین منافع به سپاه واگذار کنند و به پروژه‌هایی که سپاه می‌سازد افتخار کنند، اما در مقابل و در حالیکه هزاران میلیارد تومان بابت پروژه‌ها بدهکارند علیه سپاه با بی‌انصافی حرف بزنند... هجمه غیرمنصفانه به سپاه اهداف دیگری را به ذهن متبادر می‌کند که فعلاً برای حفظ وحدت درباره آن سکوت می‌کنیم.

روزنامه‌های وابسته به سپاه پاسداران و علی خامنه‌ای با پاسخ به اظهارات روحانی و به کارگیری تعابیری مثل «ناجوانمردانه» بازگشت‌ناپذیری روند جنگ قدرت را نشان داده‌اند:
جوان: تعابیری را که هفته گذشته رئیس محترم جمهور در ضیافت افطاری فعالان اقتصادی در مورد فعالیت‌های اقتصادی و سازندگی سپاه به‌کار برد را می‌توان در زمره ناجوانمردانه‌ترین تعابیری دانست که نسبت به خدمات سازندگی سپاه پاسداران در طول خدمات این نهاد مطرح شده... ریشه تقابل این‌چنینی با فعالیت‌های اقتصادی سپاه، به‌رغم این‌که بهره‌گیری اصلی آن دست خود دولت بوده است را شاید بتوان معطوف به عرصه‌های دیگر فعالیت‌های سپاه، در حوزه‌های اطلاعاتی و امنیتی دانست که شاید مجال ذکر آن در این یادداشت نباشد، چرا که در این عرصه‌ها مجموعه‌های اطلاعاتی و امنیتی سپاه در برونده‌های مختلفی به‌عنوان ضابط قوه ‌قضاییه عمل کرده‌اند که البته شاید دولت را بر آن خوش نیاید و البته اگر این فهرستها منتشر شود، دیگر ابهامی در چرایی این هجمه‌ها باقی نمی‌ماند.

سفت‌تر شدن حلقه تحریمها بر گردن نظام و تشدید انزوای جهانی و منطقه‌یی رژیم و شکست تلاشهای دولت روحانی برای شل کردن طناب تحریمها، موضوع مقالات روزنامه‌های باند رقیب علیه روحانی و شرکای سیاسی‌اش است:
کیهان: همزمان با سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آلمان، پارلمان اروپا در بیانیه‌یی ضدایرانی خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سیاه شد.
شماری از اعضای پارلمان اروپا با انتشار بیانیه‌یی، ضمن محکوم کردن آنچه نقض حقوق‌بشر در ایران خواندند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دست داشتن در بحرانهای منطقه متهم کرده و خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سیاه شدند.
این بیانیه سراسر ضدایرانی به موارد اعدام در ایران به‌عنوان عاملی در راستای نقض حقوق‌بشر اشاره و همچنین دولت کنونی را متهم کرده است که در 4سال نخست فعالیت، شمار اعدامها بسیار بالا بوده است.
گفتنی است این اقدام ضدایرانی پارلمان اروپا همزمان با سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به آلمان صورت گرفته است.
اکنون حدود 2سال از آغاز اجرای تعهدات 1+5ذیل برجام می‌گذرد. آمریکائی‌ها پس از برجام تا به امروز با نقض توافق بیش از 80طرح و بیانیه علیه ایران تصویب کرده‌اند.
وقتی تشت رسوایی برجام از بام افتاد، مقامات دولت یازدهم و روزنامه‌های زنجیره‌یی تأکید کردند: «آمریکا بدعهدی می‌کند اما ما با جامعه جهانی توافق کرده‌ایم و آمریکا نمی‌تواند آن را نقض کند».
در حالی که این رفتار خصمانه علیه ملت ایران روز‌به‌روز ابعاد گسترده‌تری به خود می‌گیرد، اما عده‌یی در داخل کشور - بدون توجه به منافع ملی - با تغییر صورت مسأله هم‌چنان به‌دنبال نشان‌دادن آدرس غلط به افکار عمومی هستند.
دو گروه «سهل‌اندیش» و «ماموریت‌دار برای بزک غرب» که دیروز - بدون توجه به توانمندی‌های داخلی - آدرس حل مشکلات را در آغوش گرفتن کدخدا معرفی کرده بود، امروز نیز - هم‌چنان بدون توجه به توانمندی‌های داخلی - نسخه در آغوش گرفتن فرزندخوانده آمریکا یعنی اروپا را پیچیده است.

کیهان: ظریف: برجام به نتیجه رسیده است! بدون اشاره به تحریم‌های جدید سنا علیه ایران
وی با بیان این‌که هیأت مذاکره‌کننده برجام نیز فقط ترجمان اراده مردم بود، خاطرنشان کرد: مردم برجام را به نتیجه رساندند و شش کشور قدرتمند را به پای میز مذاکره کشاندند
وزیر امور خارجه در حالی از به نتیجه رسیدن برجام سخن گفته است که تحریم‌های ضدایرانی نه تنها پس از اجرایی شدن آن برداشته نشده است که این تحریم‌ها افزایش نیز یافته است، اخیراً نیز رأی‌گیری برای تحریم جدید علیه ایران به بهانه «برنامه موشکی و حمایت از گروه‌های تروریستی و نقض حقوق‌بشر» در سنای آمریکا انجام شد که بر اساس آن و با رأی بالا تحریم‌های جدیدی علیه ایران تصویب شود. سنای آمریکا طرح تحریم‌های جدید ضدایران و روسیه را با نود و هشت رأی موافق و دو رأی مخالف تصویب کرد.
از سوی دیگر ظریف در حالی از فرصت روابط پایدار با کشورهای غربی و به‌ویژه آلمان سخن می‌گوید که آمد و رفت‌های هیئت‌های اقتصادی اروپایی به ایران در سال‌های گذشته هیچ نتیجه و عایدی برای ملت ایران نداشته است.

وطن امروز: ادامه سیاست چماق و هویج بانکی علیه ایران
با وجود اجرای همه تعهدات FATF ایران را از لیست سیاه خارج نکرد
بیانیه رسمی وزارت اقتصاد و همچنین بررسی بیانیه گروه مالی نشان می‌داد با وجود اجرای تعهدات بانکی از سوی ایران، غرب هم‌چنان سیاست بی‌توجهی به ایران را ادامه می‌دهد.
بیانیه اخیر FATF در اسپانیا نشان داد گروه اقدام مالی هم‌چنان به ایران بی‌اعتماد بوده و با وجود این‌که همه تعهدات از سوی ایران انجام شد، این گروه حاضر نشد ایران را از لیست سیاه مبارزه با پولشویی خارج کند و به نوعی ایران هم‌چنان پا در هوا ماند! مسئولان بانکی ایران امیدوار بودند با خروج رسمی ایران از این لیست سیاه، تعاملات بانکی بین‌المللی ایران که بسیار کند صورت می‌گیرد به روال عادی بازگردد اما تلاش‌های مسئولان جواب نداد و فقط FATF حاضر شد تعلیق ایران از لیست سیاه یک سال دیگر تمدید شود. بدین ترتیب ایران هم‌چنان برای بانکها و مؤسسات اعتباری خارجی یک ریسک بزرگ محسوب می‌شود

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه در دعوای باندی به روند بازگشت‌ناپذیر جنگ قدرت در نظام در اثر تراکم بحرانها اذعان کرده‌اند:
وطن امروز: امروز غربگرایان به حدی تحریک‌پذیر و عصبی هستند که برای فراموشی وعده‌های سرخرمن گذشته امید دارند با اجرای نمایش‌های دیکتاتورمآبانه، نماز جمعه را تعطیل کنند، تجمع بیش از 3نفر در کشور را ممنوع اعلام کرده، متفکران را مهار و دست و دهان تاریخ‌نگاران را پلمب کنند تا کسی داغ وضع تحریم‌های مکرر در پسابرجام آرزوها، وضعیت بد معیشت مردم و کم‌کاری مشهود دولت بهت‌زده را یادآور نشود!... دولت حسن روحانی به‌دنبال سخنرانی بلندبالای رئیس بانک مرکزی در آمریکا و ابراز گله‌مندی از عایدی «تقریبا هیچ» ایران از برجام، محرمانه تن به نظارت آنلاین FATF داد. بعد از یک سال همکاری، نتیجه چند روز پیش چنین اعلام شد: از همکاری شما راضی هستیم اما کماکان نام ایران در فهرست سیاه کشورهای پرمخاطره برای سرمایه‌گذاری باقی می‌ماند و باید دسترسی اطلاعاتی- نظارتی بیشتری به ما بدهید!... دولت ترجیح می‌دهد با مساله‌سازی داخلی و ایجاد دوقطبی‌های بیهوده روزانه، توجه متفکران و عقلا را از چاره‌اندیشی برای این «هرج و مرج امنیتی» بازدارد. دیسیپلین امنیت ملی ما در دوره نخست ریاست‌جمهوری حسن روحانی از دست رفت. ایران به واسطه برجام رسماً در مسیر «خلع سلاح و کنترل تسلیحات» قرار گرفت... در بحث توافقات بین‌المللی نیز امروز در خانه می‌جنگیم. رئیس‌جمهور ما دفاع از چارچوب عمل «برنامه آموزش اجباری یونسکو 2030» را خط قرمز خود می‌خواند و مطابق با برنامه «توسعه پایدار 2030» که بی‌سر و صدا در سفر به نیویورک به امضا رسانده‌اند، در 17حوزه مختلف، امنیت ملی کشور را با غرب به اشتراک گذاشته... از آهنگ رشد جمعیت ایرانیان گرفته تا حوزه محیط‌زیست و انرژی و آموزش و مدیریت آب‌های مرزی و آسیب‌های اجتماعی و... ! فی‌الواقع بناست حاکمیت بر ایران در دوره جدید مطابق منویات سازمانهای فراملی بر اساس برنامه‌های از پیش تعیین شده لیبرالیستی «اشتراکی» و برخلاف مؤلفه بسیار مهم «استقلال ملی» صورت گیرد... در کشوری که مردم از مشکلات معیشتی و بروز و ظهور آسیب‌های اجتماعی در رنج و ناراحتی به‌سر می‌برند، قدرت گرفتن آنها که از کارنامه اقتصادی ضعیف برخوردارند و به ناکارآمدی عملیاتی در حوزه اقدام و عمل شهره هستند، خود «تهدید امنیت ملی» به حساب می‌آید... 

روزنامه‌های باند حسن روحانی به شکل متناقضی توسعه‌طلبی آخوندی را با نسخه برجام برای بقای نظام توصیه کرده‌اند:
شرق: ائتلاف موضوعی: پس از حدود سه هفته از آغاز بحران قطر این پرسش هم‌چنان مطرح است که سیاست ایران نسبت به این بحران چگونه باید باشد. در نگاه اولیه این یک فرصت بی‌نظیر است تا ایران در چارچوب یک ائتلاف ژئوپلیتیک، قطر را با تمام ظرفیت‌های اقتصادی و سیاسی آن به‌سوی خود کشانده و از این طریق ضمن شکاف در ائتلاف ضدایرانی کنونی که سعودی‌ها در منطقه با هدف تضعیف نقش منطقه‌یی ایران به وجود آورده‌اند، معادله قوا در منطقه را به‌نفع خود تقویت کند... پس از حدود سه هفته از آغاز بحران قطر این پرسش هم‌چنان مطرح است که سیاست ایران نسبت به این بحران چگونه باید باشد. در نگاه اولیه این یک فرصت بی‌نظیر است تا ایران در چارچوب یک ائتلاف ژئوپلیتیک، قطر را با تمام ظرفیت‌های اقتصادی و سیاسی آن به‌سوی خود کشانده و از این طریق ضمن شکاف در ائتلاف ضدایرانی کنونی که سعودی‌ها در منطقه با هدف تضعیف نقش منطقه‌یی ایران به وجود آورده‌اند، معادله قوا در منطقه را به‌نفع خود تقویت کند... 

روزنامه‌های باند روحانی و شرکایش مستقیم و غیرمستقیم خامنه‌ای و عواملش را مسبب حمله به روحانی در نمایش حکومتی موسوم به روز قدس معرفی می‌کنند:آرمان: طه هاشمی گفت برای اولین بار در یک مراسم بین‌المللی شاهد خدشه‌دار شدن شخصیتی مانند رئیس‌جمهور بودیم.
او با اشاره به این‌که دستگاههای امنیتی و قوه قضاییه باید این حوادث را پیگیری کنند، عنوان کرد: ... از این دست رفتارهای خودسرانه دیگر نیز شاهد بوده‌ایم، اشخاصی در گذشته از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند و باعث تحریک آنان علیه منافع ملی شدند، گواه این مطلب گزارشات رسمی از سوی مقامات کشوری است که عربستان در حادثه تروریستی که در ایران اتفاق افتاد نقش دارد.
هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چرا با وجود این‌که هویت این اشخاص مشخص است پیگیریهای لازم نمی‌شود، گفت:‌ هنگامی که کارهای خودسرانه و پرونده‌هایشان مختومه اعلام می‌شود مشخص است که چنین رفتارهایی ادامه پیدا می‌کند اگر با حرکت خلاف عرف و قانون که در مورد سفارت عربستان صورت گرفت ایستادگی می‌شد امروز دیگر شاهد توهین به رئیس‌جمهور نبودیم.
بسیاری از این حرکت‌های تند و خشونت‌آمیز در خیابانها به‌وسیله افراد احساساتی و تحت تاثیر القائات افراد و باندهای شناخته شده انجام می‌گیرد و راه ریشه کن کردن آن هم مقابله با شب نشینی‌های محفلی و تیم‌های تربیت شده است اگر سران این محافل به محاکم قضایی سپرده شوند جلوی این بی‌قانونیها گرفته خواهد شد.

آرمان: کسانی که در انتخابات شکست خورده‌اند و نتوانستند این شکست را بپذیرند با توهین و تخریب علیه روحانی تخلیه روانی می‌شوند
در شرایط سخت منطقه‌یی قرار داریم و فشارهای بین‌المللی هم بر کشورمان زیاد است. قرار بود صدای وحدت ایرانیان و مسلمانان به گوش دنیا برسد اما همین عده تندرو منفعت طلب بدون در نظر گرفتن منافع ملی این اهداف را نشانه رفتند.

ابتکار: اگر همین امروز را کالبدشکافی کنیم دو گروه مسأله بزرگ در سرراه پیشرفت ایران صف کشیده‌اند. یک دسته از این مسایل به روش و منش مبارزه سیاسی در ایران و توزیع قدرت در میان نهادها و گروه‌های سیاسی برمی گردد و یک گروه از مسایل حل ناشده نیز به مناسبات ایران و منطقه و فرا منطقه‌یی برمی گردد. در ایران و در میان احزاب و گروه‌های سیاسی نگاه ناسازگاری و تضاد بر سازگاری ملی و تعامل استیلا پیدا کرده است.
گروه‌های سیاسی در ایران به‌ویژه جریان سیاسی اصول‌گرایان ریاست و در اختیار گرفتن نهادهای انتخابی دولت و مجلس قانونگذاری را حق خویش می‌دانند و در شرایطی که شهروندان برخلاف آنها اندیشیده و عمل می‌کنند حاضر به رعایت آداب شکست نیستند. طیفهای تندرو و تندخوتر این جریان سیاسی در یک ماه تازه سپری شده و پس از شکست در انتخابات به جای رعایت آداب شکست و رفتن به سوی شناخت ناتوانیها هر روز رفتار و گفتارهایی شگفت‌انگیز ضد رئیس‌جمهور منتخب را نشان می‌دهند. این طیفها هدف راهبردی‌شان تضعیف نهاد دولت در اختیار رقیب است و می‌خواهند شهروندان و نفر برنده را خشمگین و سردرگم و ناامید سازند.


نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰