اعتراضات کارگری و صرف ثروت کشور


در گرما گرم انتخابات! ریاست جمهوری! ولایت فقیه روحانی همواره سعی می‌کرد، وضعیت خوب! اقتصادی کشور را به رخ رقیب؛ خامنه‌ای- رئیسی بکشد و از این نمد برای خود کلاه رأی بسازد. جناح خامنه‌ای اما، نه از موضع دلسوزی برای مردم، که در پاسخ به آتشباری روحانی، متقابلا وضعیت نابسامان اقتصادی را به رخ می‌کشید و از اقتصاد مقاومتی می‌گفت. معنی اقتصاد مقاومتی آن بود که مردم باید بیشتر با فقر و نداری دست و پنجه نرم کنند و با دزدی اموالشان توسط ارگانهای حکومت، تحت عنوان موسسه‌های اعتباری بسازند. کارگران از حق خواهی حقوق خود باز ایستند و فریاد اعتراض بر نیاورند تا نظام نشان دهد، وضعیت اقتصادی آنچنان که «دشمنان» نظام می‌گویند بد نیست. اما فریاد مالباختگان و کارگران و مردم به جان آمده از فقر چیز دیگری می‌گوید. روزی نیست که در مراکز استانها یا در مقابل شرکت های ورشکسته، شاهد تجمع کارگران معترض نباشیم. مروری بر اخبار تجمعات و اعتراضات کارگران خود گویای وضعیت اقتصاد و وضع زندگی کارگران است:
۵تیر
کارگران کارخانه صنایع فولاد مینودشت در استان گلستان که حداقل ۱۰سال سابقه کار دارند، می‌گویند:‌ ۱۳۰کارگر این واحد تولیدی بیکارند و برای دریافت مقرری و بیمه درمانی به اداره کار شکایت کرده‌اند.
کارخانه صنایع فولاد مینودشت در استان گلستان از اول تیر به‌دلیل مشکلاتی در زمینه تهیه مواد اولیه تعطیل شد.
۴ تیر
کارگران فضای سبز منطقه ۳ شهرداری آبادان در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
۳تیر
گروهی از کارگران فضای سبز منطقه ۳ شهرداری آبادان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند، آنها در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ماه حقوق و مزایای عقب‌افتاده تجمع کردند.
کارگران خدماتی منطقه ۲ شهرداری آبادان در اعتراض پرداخت نشدن چند ماه حقوق عقب‌افتاده خود دست از کار کشیده و تجمع کردند.
۱۲۰تن از کارگران کارخانه صبا فولاد زاگرس در اعتراض به اخراج و بیکاری خود در مقابل دفتر رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت تجمع و تحصن کردند. 
کارگران این شرکت گفتند حداقل حقوق را دریافت می‌کردند و گردانندگان این شرکت حاضر نبودند طبقه‌بندی مشاغل و سختی کار را اعمال کنند.
۲ تیر
اعتصاب یکپارچه پرسنل شبکه کابل هوایی و زمینی مشهد برای دومین روز متوالی ادامه داشت.
هیچ یک از کارگزاران حکومت در شرکت مخابرات، حاضر به پاسخگویی به مطالبات آنها نشدند، در صورتی که به گفته کارگران و کارکنان این بخش، آنان بیش از ۲۰سال برای مخابرات کار کرده‌اند، ولی هنوز به‌عنوان نیروی مخابرات شناخته نمی‌شوند. این اعتصاب به‌دنبال آن آغاز شد که نماینده کارگران در پی ۳ماه آزار و اذیتهای فراوان از طریق جابه‌جایی در نقاط مختلف از سوی کارفرما، نهایتاً روز ۲۵خردادماه از کار اخراج و پیگیریها و رایزنیهای همکاران وی جهت بازگشت به کار او نتیجه‌یی نداد.
۱ تیر
کارگران اخراجی کارخانه روغن نباتی جهان در زنجان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران کارخانه صبا فولاد زاگرس در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی تجمع کردند.

۲۹ خرداد
کارگران اخراج شده کارخانه آذر آب اراک، در مقابل درب ورودی این شرکت تجمع اعتراضی برپا کردند. این تجمع به‌طور روزانه و برای بازگشت به کار و دریافت دست‌کم ۳ ماه مزد معوقه برگزار می‌شود.
بیش از ۲۰۰تن از کارگران فضای سبز نواحی ۱، ۲ و ۳ منطقه ۲ شهرداری اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. کارگران اعتصاب کننده گفتند: «از فروردین‌ماه تاکنون مزدی به ما پرداخت نشده‌است، سنوات سالهای ۹۴ و ۹۵ هم پرداخت نشده است.» به گفته اعتصابیون در جریان تجمعهای روزهای گذشته مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و «شورای شهر»، کارگزاران حکومت وعده‌هایی دادند اما هیچ کدام عملی نشد.
۲۸ خرداد
حدود ۷۰۰نفر از کارگران شاغل و بازنشسته مجتمع نیشکر هفت‌تپه، مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. حدود ۳۰۰نفر از کارگران بازنشسته این واحد که از اسفندماه سال ۹۵ تا کنون بازنشسته شده‌اند؛ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت کنند. این کارگران خواستار پرداخت سهم ۴درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان‌آور به تأمین اجتماعی هستند و در عین‌حال پاداش بهره‌برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
بیش از ۲۰۰تن از کارگران پیمانی خدماتی منطقه ۲ شهرداری اهواز که طی چند ماه گذشته حقوق نگرفته‌اند، برای دومین روز پیاپی دست به اعتصاب زدند. آنها ابتدا در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و سپس شورای شهر رژیم در اهواز تجمع کردند.
۲۷ خرداد
کارگران شهرداری دلفان در اعتراض به عدم پرداخت ۱۰ماه حقوق معوقه خود با پهن کردن سفره‌های خالی مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.
صرف ثروت
تجمع و اعتراض کارگران اخراج شده، معوقات حقوقی، اخراج از کار، تمدید نکردن قرارداد و ... نمودهایی از صرف ثروت کشور در کشورهای دیگر مانند سوریه، عراق، یمن، لبنان، فلسطین و ... است، تا پایه‌های حکومت خامنه‌ای پابرجا بماند. نظام ولایت فقیه به قیمت سیه‌روزی مردم این راه را ادامه می‌دهد. اما فریاد رو به افزایش و خشم برآمده از گلوی کارگران گرسنه و بیکار، هشدار روزهای تلخی را برای تمامیت ولایت فقیه می‌دهد.

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰