اعتراضات؛ کانون فعال قیام

کنفرانس مهری علیقلی در شبکه تصویری ایران آزادی -۲۸دی۹۶

امروز می‌خواهیم نگاهی بندازیم به حرکت های اعتراضی که کانون فعال قیام هستند. و در این رابطه به سئوالاتی که در این زمینه به دستمون رسیده خواهیم پرداخت....!
همانطور که در جریان هستید، سردمداران دزد و جنایتكار این رژیم از هر دو باند، از خامنه ای گرفته تا بقیه اونها، كه در جریان قیام سراسری مردم چشم انداز سرنگونی خودشون رو به چشم دیده اند، و همه اونها یكی پس از دیگری وحشت و نگرانی عمیق خودشون رو از خشم و انزجار مردم ابراز می‌كنند. حتما در جریان هستین که یک آخوند جنایتکار بنام غیاث‌الدین طه محمدی در نمایش جمعه همدان آماری داد که خیلی قابل توجه و عمق نفرت مردم از این امام جمعه های ریاکار رو نشون می‌ده طه محمدی گفت حدود ۶۰ دفتر امام جمعه ها مورد هجوم قرار گرفته... این نشون دهنده عمق نفرت عمومی از این آخوندای حکومتیه چون همه می‌دونن که در همه شهرها سرنخ جنایتها، فساد اخلاقی و مالی، دزدیها همه تو این دفاتر امام جمعه ها ست به همین دلیل هم اولین مراکزی که مورد حمله مردم خشمگین قرار گرفت همین دفاتر بوده.
سخنران قبل از خطبه‌های هم كه به‌نظر می‌رسید از فریادهای مرگ بر خامنه ای به‌شدت وحشت زده بود به‌نحو مضحكی گفت: «چرا همه مشكلات كشور را از چشم رهبر انقلاب می بینید، اختیارات ولی فقیه درچارچوب قانون است و او نمی تواند خارج از قانون در كار ارگانها و مسئولین دیگر دخالت كند. رهبری انقلاب با مدیریت كشور فرق می‌كند و معنای ولایت مطلقه فقیه این نیست كه هر كاری می تواند بكند، او مقید به قانون است!»
می‌خواهم توجه شما رو به کانون تپنده این قیام جلب کنم کانونی که موتور محرک قیام دیماه بوده و شتاب بیشتری هم گرفته... فقط در روز سه شنبه هفته جاری دهها تجمع اعتراضی در صنایع و مالباختگان گزارش شد که تازه این آماری که با یک نگاه به رسانه ها جمع کردم که به نسبت قبل افزایش چشمگیری داشته این همون کانونیه که امروز می‌خواهیم اون رو مورد بررسی قرار بدهیم.
خب اگه اجازه بدین با این مقدمه وارد سئوالاتی که در این زمینه به دستمون رسیده بشیم.


پرسش: آیا این اعتراضات نقشی در ادامه قیام دارد؟ اگه دارد نقش اون چیه؟‌ لطفا توضیح بدهید؟

مهری علیقلی: قطعا نقش داره... نه تنها نقش داره بلکه همه بحث همینه...! اصلا مبنای نارضایتی مردم و در نتیجه حرکت های عظیم توده ای و قیام و انقلاب همین نارضایتی های صنفی است، اگه بی عدالتی، تبعیض، اختلاف شدید طبقاتی و اونچه که ما در ابعاد گسترده در ایران می بینیم نباشه، به چه دلیل و با کدوم انگیزه مردم حرکت کنن...
یعنی اینکه ابتدا مردم بی عدالتی، تبعیض رو به چشم می بینن یعنی از یه طرف سفره خالی خودشون رو می بینن از طرف دیگه ثروت باد آورده آخوندها و آقایان و آقازادههاشون رو می بینن بعد از اینه که سیاسی می‌شه! یعنی چی؟ یعنی اینکه مردم به علت این بی عدالتی، تبعیض و اختلاف طبقاتی پی می برن، عمق پیدا می‌کنه به ریشه مشکلات یعنی حاکمیت می‌رسه در چنین وضعیتی دیگه اسلام پناهی آخوندا هم افشا می‌شه که در شعار بسیار پر معنی و هوشیارانه مردم در همین اعتراضات دیدیم که خطاب به آخوندا می‌گفتند «اسلام و پله کردن مردم رو ذله کردن» و یا این که آقا ؟ یعنی خامنه ای جنایتکار؛ خدایی می‌کنه؛ ملت گدایی می‌کنه.
پس اینکه می‌گیم سیاسی شده یعنی اینکه مردم به علت تمامی مشکلاتشون پی می برن و او هم حاکمیته که باعث این وضعیت شده این همون موقعیت انقلابیه که نقش کانونی در قیام دیماه داشته و همین الان هم بیشتر شده موتور محرک یا کانون قیام است.

پرسش: با این تجمعات و اعتراضات اجتماعی و اعتصابات چه مسأله‌ای حل می‌شود؟
مهری علیقلی: اعتراضات و اجتماعات صنفی و اعتصابات نقش مبنایی در قیام و انقلاب داره اگر نباشه اصلا حرکتی متصور نیست یک ضرب المثل ایرانی می‌گه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. یعنی اینکه مراحل کمی باید طی بشه تا به یک کیفیت جدید که همین قیام دیماه هستش برسه هیچ کیفیتی بدون متراکم شدن کمیت ها متصور نیست کافیه یک نگاهی به سالهای قبل بکنیم تا متوجه بشویم که چگونه انباشته شدن این کمیت ها به کیفیت قیام ۹۶ تبدیل شد!
یکی از این عناصر و مهره های رژیم در وزارت کشور آماری داده که خود این آمار گویای همه موضوعه سخنگوی وزارت کشور دولت روحانی بنام سلمان سامانی شنبه ۲۳دی آمار داده و گفته است: «از ابتدای دولت روحانی تاکنون [یعنی در ۵ سال گذشته] ۴۳هزار تجمع اعتراضی برگزار شده است.»
یا حسین ساجدی‌نیا رئیس سابق پلیس تهران بزرگ گفته بود که تنها در کلانشهر تهران در سال ۹۵؛ هزار و ۶٠٠ تجمع صنفی و اقتصادی برگزار شده است...
من به همین دو نمونه اکتفا می‌کنم و نتیجه می‌گیرم که اینکه گفتید چه مسأله ای حل می‌کنه در یک کلام این اعتراضات و تجمعات و اعتراضات در واقع؛ بستر و کانون قیام است تا این موتور روشنه هر لحظه باید منتظر زلزله بسا بزرگتری بود.

پرسش: الان که اعتراضات اجتماعی و اعتصابات بیشتر شده علت آن چیه؟
مهری علیقلی: علتش روشنه! ببینید یک قیامی به شکل انفجاری تمام ایران رو لرزونده است! اینهایی که ریختن تو خیابون کیا بودن مردمی بودن که از شدت ستم و تبعیض و بی عدالتی دیگه کاسه صبرشون تموم شد و با یه جرقه منفجر شدن! آیا به خواستشون رسیدن؟ خیر!‌ رژیم با سرکوب و دستگیری و قتل و بسیج گله وار نیروی انتظامی و پاسدار و لباس شخصی روی این سرپوش گذاشت پس هر لحظه باید منتظر انفجار بعدی باشن البته با شدت بسا بیشتر!!
خود خامنه‌ای هم دجالگرانه اومد مثلا شاه در آبان ۵۷ که گفت صدای شما را شنیدم گفت بله!‌ مردم مشکل دارن باید حل بکنیم!‌ نمی گم حل بکنند! می‌گم حل بکنیم! من هم مسئولم!!‌
این حرفا یعنی چی؟ یعنی اینکه اونقدر وضعیت خرابه و خواسته مردم مشروعه که حتی دجالی مثل خامنه ای هم نمیتونه اون رو پنهان کنه فقط دجالگرانه اومد با فریبکاری و دجال گری، موضوع سیاسی و صنفی رو از هم تفکیک کرد. و وضعیت انفجاری تر از اونه که با سرکوب بتون جلوی اون رو بگیرند به‌خصوص اینکه دیگه از امداد غیبی هم خبری نیست آمریکا اعلام کرده است که روی نقض حقوق بشر متمرکز شده است. همین امروز خانم نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد در مصاحبه مطبوعاتی خودش گفت: ‌آمریکا خواستار آن شد که جلوی بدرفتاری این رژیم با شهروندان ایران گرفته شود. و بدرفتاری با شهروندان ایرانی غیرقابل قبول است. نیکی هیلی با اشاره به رژیم ایران گفت: آن دوره که ما به شما پول می‌دادیم و امیدوار باشیم که رفتارتان خوب باشد به پایان رسیده است.
بنابراین اعتراضات و اعتصابات و تجمعات تا رسیدن مردم و کارگران و همه اقشار مردم هر روز اضافه می‌شود تا به سرانجام خودش برسه و بیشتر هم خواهد شد.
فقط طی دو سه روز اخیر، حداقل در ۱۵ شهر بزرگ و کوچک کشورمان از جمله در تهران و اهواز و شاهرود و تبریز و ارومیه و گرگان و ابهر و قزوین و ملایر و شاهرود و مشهد و به‌خصوص کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در شهر شوش اعتراضات و تجمعات و اعتصابات مختلف بوده است.

پرسش: چه رابطه ایی بین نامه اخیر نمایندگان مجلس رژیم که به لاریجانی و روحانی در رابطه با آزادی زندانیان قیام ایران دادند با صحبت های نمایندگان مجلس شاه در حزب رستاخیز در انقلاب ۵۷ داشتند وجود داره؟

مهری علیقلی: تأثیر حرکت های عظیم توده‌ای در همه دیکتاتورها به صورت یکسان عمل می‌کند. وقتی که توده مردم قیام می‌کنن تأثیر بلافصل اون در حاکمیت؛ شقه و شکاف است. این مختص ایران هم نیست یک قانون است. در زمان انقلاب ضد سلطنتی هم وقتی قیام مردم اوج گرفت تعدادی از نمایندگان رژیم در مجلس فرمایشی شاه که عضو تنها حزب موجود در مجلس یعنی حزب رستاخیز بودند شروع کردن به اعتراض کردن. الان هم به همون علت در وحشت از شعله ور شدن قیام؛ نماینده های مجلس رژیم نامه دادن که سریع زندانیانی که در قیام دستگیر شدن رو آزاد کنین اگه آزاد نکنین مشکلاتی ایجاد می‌شه من از روی متن خبر می‌خوانم: ۴۰نماینده مجلس رژیم در وحشت از شعله ورتر شدن خشم مردم در نامه‌یی به روحانی و لاریجانی و دیگر سردمداران رژیم نوشتند:
«به منظور جلوگیری از شدت یافتن ریشه‌های نارضایتی دستگیری‌های متعدد از سوی نیروهای امنیتی، ‌اطلاعاتی و انتظامی، ضمن تشکر از زحمات همه عزیزان به نظر می‌رسد تداوم نگهداری و طولانی شدن زمان بازداشت آنان به ویژه دانشجویان و علی‌الخصوص دانشجویان دختر بازداشتی مسائل و مشکلات متعددی را در پی خواهد داشت» و «اگر این مسائل مورد تجزیه، تحلیل و کالبدشکافی دقیق قرار نگیرد،‌ مصالح و منافع ملی کشور دچار ضرر و زیان خواهد شد».
محمد عزیزی، یك عضو دیگر مجلس رژیم، در روز ۲۶ دی خطاب به رئیس مجلس گفت: «پول مردم به یغما رفته بابا قبول كنیم این را، مردم گرفتارند، مردم بیچاره اند، به كجا رساندیم، مردم آمدند اعتراض كردن به گرانیها اعتراض شد، همه آمدیم گفتیم صداتون را شنیدیم، مقامات گفتن، وزرا گفتن، نمایندگان مجلس گفتن آقا صدای مردم را شنیدیم، همه گفتیم گرانی است، دولت گفت، گرانی است، مجلس گفت گرانی است، اینكه شد فقط گفتار درمانی، چه كسی پاسخگو هست، چه كسی باید پیگیری كند».
بله. در حقیقت؛ این اراجیف تنها یادآور حرفهای نمایندگان مجلس شاه در ماههای آخر حكومت شاه است.

پرسش: شیوه مقابله با فریبکاری رژیم برای این که اعتراضات استمرار داشته باشند چیست ؟
مهری علیقلی: به طور مشخص؛ شیوه مقابله با فریبکاری و اقدامات سرکوب گرانه رژیم و کارگزاران دزد اون؛ همبستگی و اتحاد و پشتیبانی جمعی و یگانگی و یکی شدن است. همین اتحاد و همبستگی بوده که تاکنون رژیم را در بسیاری مواقع به عقب رانده است.
در همین مورد در خاتمه توجه شما را به نمونه زیر جلب می‌کنم:
از روز ۱۶ دی ماه؛ كارگران فازهای ۲۲ و ۲۴ حوزه نفت و گاز پارس جنوبی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود دست از كار كشیده اند. نیروهای انتظامی و نیروهای وزارت اطلاعات و لباس شخصی و كارفرما به كارگران اعتصابی حمله كرده و اقدام به كتك زدن كارگران كردند. كارگران هم ضمن بستن دربهای شركت، آشپزخانه كارفرما را تصرف كرده و اعلام كرده اند كه تا پرداخت نشدن حقوق شان به اعتصاب و اعتراض ادامه خواهند داد و درب فازها را باز نخواهند نمود. در عكس العمل به خواسته های كارگران، كارفرمای شركت اعلام كرده است كه قصد دارد ۴۰۰ تن از كارگران را اخراج كند اما كارگران در یک حرکت جمعی تهدید كرده اند كه در این صورت دست به اعتصاب سراسری خواهند زد. در هراس از اقدامات اعتراضی كارگران، کارفرما اعلام كرده است كه فعلا كلیه كارگران به مدت یك هفته به مرخصی بروند و وعده داده است بعد از برگشت كارگران حقوق آنها را پرداخت خواهند كرد. كارگران در همبستگی با هم اعلام کردند اگر هفته دیگر به خواسته ها جواب ندهند باز دست به اعتصاب زده و درب ها را خواهیم بست.


در همین زمینه:

نظرات

پربیننده ترین

سرکوب و ادامه اعتراضات در هفته دوم مرداد

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس