هیأت رئیسه «خبرگان» نظام به بن‌بست در سرکوب و کنترل فضای مجازی اعتراف می‌کند

 هیأت رئیسه «خبرگان» طی جلسه‌یی ضمن اذعان به حقانیت اعتراضات مردمی به بن‌بست نظام در سرکوب و کنترل فضای مجازی اعتراف کرد.
اندیشمندان شاه
سال ۵۳ برای برخی در بیرون نظام شاه، سال اقتدار آن بود؛ آنها نظام شاه را در اوج و آسیب نا‌پذیر می‌دیدند اما کسانی که در درون آن دستگاه بودند می‌دانستند چه اتفاقاتی ممکن است بیافتد. در این سال محمدرضا پهلوی گروهی متشکل از اندیشمندان و استادان دانشگاه را تشکیل می‌دهد تا به بحث و اظهار نظر در خصوص مسائل کشور بپردازند.
هنگامی که هوشنگ نهاوندی از مهره‌های شاه و رئیس گروه اندیشمندان یکی از گزارش‌های گروه را به نزد شاه می‌برد، با اشاره به اینکه در گزارش عنوان شده است فساد اقتصادی، افزایش هزینه زندگی و تورم و اقدامات نادرست مدیران دولتی سبب ناراحتی مردم شده، به شوخی می‌افزاید: «اگر این گزارش هر جای دیگری غیر از ایران تهیه می‌شد، یا نخست‌وزیر باید استعفا می‌داد یا رئیس ستادی که این گزارش را تهیه کرده است.»
اعترافات «اندیشمندان» خامنه‌ای
اکنون در زمانه‌ای دیگر و در بحرانی بسا فراگیرتر، «خبرگان» نظام ولایت فقیه گردآمدند تا به بررسی و جمعبندی از قیام ایران بپردازند. هیأت رئیسه «خبرگان» روز پنجم بهمن به سه اعتراف تاریخی دست زدند.
آنها اعتراف کردند که
۱.مطالبات مردم ایران دارای حقانیت است.
۲.دستشان در سرکوب بسته است.
۳.در برابر کنترل فضای مجازی ناتوان هستند.
گرسنگان
احمد خاتمی سخنگوی هیأت رئیسه «خبرگان» گفت: «اولین موضوع مشکلات مردم اعتراضات مردم، اعتراضاتی که بعضاً به حق بود و مجلس «خبرگان» به‌عنوان نمایندگان مردم خودش را موظف به پیگیری این مطالبات به حق مردم می‌داند».
احمد جنتی نیز در موضع رئیس «خبرگان» در تایید حقانیت اعتراضات مردمی تصریح کرد: «آدمی که گرسنه است تا چه حد می‌تواند تحمل کند؟»
«خبرگان» البته راه‌حلی برای برون رفت از بحران اقتصادی پیش رو نمی‌گذارند. آنها می‌دانند که موضوع مطالبات اقتصادی جامعه، اموالی‌ست که توسط حکومت در طول سالیان اشغال ایران غصب شده است، ثروتی که میان تیولداران خامنه‌ای در سپاه و جاهای دیگر تقسیم شده است. آیا نظام حاضر است از این امکانات دست بردارد و حقوق مردم را بپردازد؟!
بن‌بست در سرکوب
احمد خاتمی برای توصیف بن‌بست نظام در سرکوب به جای استفاده از عبارت «برخورد قاطع با فتنه» یا عبارتی مشابه، از تدبیر نیروی انتظامی در سرکوب مردم سپاسگذاری کرد و در ادامه نیز افزود: «باید با تدبیر کاری کرد که دیگر این حادثه اتفاق نیفتد».
او خواسته یا ناخواسته اذعان می‌کند که صدور و اجرای حکم اعدام برای نظام هزینه‌ی زیادی در بر خواهد داشت؛ برخلاف دهه۶۰ که در ابعاد دهها هزار نفر اعدام می‌کردند اکنون تدبیر به خرج می‌دهند و بدون صدور حکم اعدام بر اثر شکنجه افراد را در زندان می‌کشند در حالی که آنها را معتادانی معرفی می‌کنند که دست به خودکشی زده‌اند؛ ظاهر امر از بی‌رحمی یک نظام بی‌رحم حکایت دارد اما ناظران آنرا به ناتوانی یک نظام مستقر توصیف می‌کنند.
فضای مجازی
اما از اندوه «خبرگان» از فضای مجازی نباید غافل ماند، موضوعی که در کلمات جنتی اینچنین منعقد شد: «این فضای مجازی بلا و مشکلی است که به جان ما افتاده است و من نمی‌گویم که می‌توانیم جلو آن را کلاً بگیریم. این کار نشدنی است اما می‌توانیم آن را کم کنیم.»
احمد خاتمی هم افزود: «من چون سخنگوی هیأت‌ رئیسه هستم نمی‌توانم از این نکته غفلت کنم که همه اعضای جلسه از فضای مجازی نگران بودند و به صراحت گفتند رهبری این اغتشاشات دست فتنه‌گران فضای مجازی بود.»
«خبرگان» به این ترتیب اذعان می‌کنند که در این جبهه نیز از جامعه شکست خورده‌اند و در اساس کاری از دستشان بر‌نمی‌آید.
ناظران بر این باورند که شورای اندیشمندان خامنه‌ای متشکل از «متفکرانی» مانند احمد خاتمی و احمد جنتی که «ولی‌امر مسلمین جهان» خواستار «مطالبه‌گری آنها از مسئولان» نظام شده بود، موجب ناامیدتر شدن خامنه‌ای از امکان بقا شده است.
در همین زمینه:

نظرات

پربیننده ترین

سخن روز: خامنه‌ای و روحانی؛ یأس و درماندگی به‌زبان معکوس

قتل‌عام ۶۷ ـ فراتر از شقاوت ـ شماره ۳۰